Annonsering; bra att veta för att stå ut

Lyckoköp

Jag har sedan länge i perioder varit ganska aktiv vad gäller att läsa och ibland också själv skapa annonser, numera nästan uteslutande via Marketplace på Facebook.

Jag skulle kunna skriva en bok om allt möjligt jag köpt och sålt på annons och vill nästan påstå att jag lika ofta köper saker på detta vis som i en butik.

Spånpellets, hö, halm, min bil, Baltis, Molly, mina ridstövlar, harvar, mitt lilla hindermaterial…ja, listan på allt jag köpt via annons kan göras oändlig.

Jag hade ju inte heller sålt av gödsel för tusentals kronor utan en ganska aggressiv annonsering- det är knappast lättgjort att sälja något som många skänker bort 🙂 .

Hur som helst; jag skulle absolut rekommendera alla att handla på annons i stället för att alltid köpa nytt ”i affären” men det finns en del saker man måste vara medveten om och ha överseende med om man vill ge sig in i annonseringens värld. Ibland gör man affärer så smidigt att det går på ett par minuter men ibland måste man ha tålamod och inte ”sitta i sjön” och dessutom ska man veta följande:

*Det finns annonsörer som sätter in en annons och sedan gör sig onåbara huuuur länge som helst.

*En del som annonserar tror att de kan sälja sin vara för ungefär samma pris som den kostar i affären och så funkar det till 95% inte.

*Var inte rädd för att pruta- det går oftast vägen, framför allt när säljaren insett ovan. De bästa affärerna gör man när man inte desperat behöver köpa whatever utan kan bida sin tid. Många som annonserar vill också bli av med det de säljer, framför allt om det är något som är skrymmande (50 säckar spånpellets) eller riskerar att bli dåligt (foder) och går därför oftast med på ett lägre pris än de tänkt från början.

*Ska du själv sälja något så får du vara beredd på att en del ”hugger direkt” så tillvida att de frågar om de kan få köpa varan och när du svarar lika snabbt så hör de aldrig mer av sig, utan någon som helst förklaring.

*Säljer du något ”provocerande”, så som tex en äkta päls (som jag sett ibland) får du vara beredd på trettioelva kommentarer som inte alls handlar om att någon vill köpa din vara utan i stället ifrågasätta din mentala status, din prissättning eller varför du över huvudtaget vill sälja whatever.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>