Målet uppfyllt!

Tjoho….nu har jag uppfyllt mitt mål att tömma min gödselstack!

Eller…den är så klart inte fullständigt tömd eftersom ”producenterna” tillverkar mer material till den varje dag 🙂 🙂 🙂 men sett över tid så har jag tömt hela ytan från när den var som fullast.

Detta var ju ett mål och en förhoppning i höstas och efter en ganska ihärdig annonsering på framför allt Marketplace/ Facebook är jag i hamn.

Många har fascinerats över hur jag har lyckats ”sälja sand i Sahara”, dvs sälja gödsel i ett så hästtätt område att många försöker skänka bort den utan att lyckas men allt går med lite vilja, starka armar och gott om tid!

För ska man få gödsel gratis måste man oftast vada i gödselvatten och når ändå inte den mest brunna gödseln som ”alla’ vill ha utan kan bara skrapa av relativt färsk dito= inte så attraktiv.

Och många vill ha färdigpackade säckar som de bara kan slänga in i bagageluckan, inte stå och gegga ner sig på en gödselstack.

Jag är så klart väldigt nöjd med mitt projekt och uppnådde förutom ”tömningsmålet” även ”inkomstmålet” som jag hade satt väldigt högt och som gott och väl räcker till en för mig normal utlandsresa.

Det viktigaste var ändå att ”bli av med skiten” bokstavligt talat och det har jag alltså blivit.

Som jag har berättat tidigare har jag faktiskt haft ganska kul under tiden, fått motion, träffat en massa nya människor och lärt mig en hel del på vägen.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Mycket imponerande! Vi ger bort det till glada kolonister. Det hade säkert gått att sälja men som du skriver måste man i sådana fall vara beredd på att kavla upp ärmarna och paketera det i säck. Ett jobb som vi gladeligen låter hobbyodlarna stå för själva.

    Svara
    • Birgitta

      Som tidigare nämnts så får man nog väga jobb mot förtjänst och i mitt fall har det tveklöst lönat sig att kavla upp ärmarna.

      Att däremot stå och joxa med detta för att sedan skänka bort det gratis hade jag aldrig i livet gjort och dessutom är sopsäckar inte gratis.

      En bekant som tidigare skänkte bort gödsel slutade då besökare enligt henne skräpade ner runt stacken så att hon sedan fick gå och ”städa” efter dom så mitt koncept känns absolut mest vettigt för mig.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>