Fredag- fina hästen

Idag får ni hålla tillgodo med en gammal bild på det vackra djuret; vädret är för nyckfullt för att det ska vara läge för några fotosessioner utomhus.

På tal om vacker skrev en fd stallkamrat till mig igår och påtalade just detta (att Vicke är så vacker) och ni som har djur vet ju att man aldrig kan höra sådant för många gånger. Och jag har faktiskt hört det en hel del och håller så klart med.

Jag brukar säga att ”Vicke är vacker och Baltis är gullig” för den sistnämnde är lite väl oproportionerlig om man ska bedöma honom med en rent estetisk mall, så tycker jag i alla fall även om tex både min mamma och pappa oberoende av varandra tycker att han är ”såååå gullig” ❤️.

Nog om detta.

Vicke och jag har varit och tränat för Nina och det blev ett mycket bra pass med skolor i trav och galopp, någon fin halvpiruett och lite helpiruetter som var väl stora och lite raka. Men ryttaren var mycket nöjd!

Nu far olika väder omkring ute och om ni undrar varför just april är så nyckfull läste jag nyligen en mycket plausibel förklaring 🙂 :

Lilla April
Någon gång under tidernas morgon kallades alla månader in för att levereras vädret som kom till dem.
Och alla dök upp och de stod alla i kö.
Förutom lilla april, som sprang runt gräset, lekte med fjärilar och svamp i bäcken.
Plötsligt var sceansen över och alla hade sitt väder. Förutom lilla april, och nu var det inget mer väder kvar.
Lilla April blev fruktansvärt upprörd, för vad skulle han göra nu? Inget väder?!
Han var så ledsen och grät så hjärtskärande att andra månader tyckte synd om honom. Så de alla gick med på att dela lite av sitt väder med april så han slapp gå hem tomhänt.

Och det är därför du aldrig vet vilket väder du kommer att få upp till i april månad. Det kan vara junis värme, november regn eller januari snö. För lilla april glömde stå i kö och fick därför inte ett alldeles eget väder.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Väderhistorian är ju lite gullig, men varje gång jag läser stör jag mig på att lilla April ”lekte med fjärilar och svamp i bäcken”. Sen när började det växa svampar där?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>