Lördag- mera trädgård

Efter att ha gjort de sedvanliga stallsysslorna och ridit på utebanan har jag, tillsammans med Henrik lagt ytterligare lite jobb på trädgården och grönområdet kring stallet.

Detta ”buskträd” utanför stallet bredde tidigare ut sina armar över en avsevärt större yta och det var dels svårt att klippa gräset där och dels samlades en massa löv i grenarna som låg på marken.

Nu har vi gått hårt fram med såg och grensax just för att underlätta kommande gräsklippningar.

Som jag säkert har nämnt är jag inte intresserad av att odla något alls faktiskt men föll ändå liiiiite till föga efter att ha inspirerats av en vän som är min raka motsats med 18 (!!!) pallkragar i sin trädgård.

Och eftersom jag både redan hade denna odlingslåda sedan tidigare, gödsel i överflöd 🙂 och jord så har jag satt några frön som….inshallah …..som mina arabiska bekanta hade sagt….ska bli kålrabbi!

Kålrabbi är inte så använt i Sverige och kilopriset ligger på över 30 kronor men när jag var liten åt jag det mycket när jag besökte min släkt i Serbien.

Min mormor brukade skala och skiva upp kålrabbi som man kan äta som morot ungefär och jag tyckte mycket om det så nu får vi se om jag får några egna knölar.

En annan sak jag ska plantera är tagetes, också inspirerad av min vän och vis av vad dovisar tycker om att äta och inte.

En annan sak som dovhjortar påstås rata är påskliljor så dessa köpte jag billigt och hoppas får leva!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>