Tillbakablickar; jag ställer en radiofråga

Allt prat om hobbyodling och gårdagens inlägg om detta fick mig att minnas något från stenåldern eller närmare bestämt från när jag gick i högstadiet.

Jag var en extremt ambitiös elev som tog mina läxor på största allvar och skötte allt kring dom minutiöst.

Bland annat kunde jag ofta sitta vid mitt skrivbord och göra dessa medan jag lyssnade på olika radioprogram (ja jisses…jag låter ju inte klok).

Hur som helst…vid något tillfälle måste jag ha lyssnat på ett program om hobbyodling och man kunde där även ringa eller skicka in frågor om detta ämne.

Huruvida jag var galen nog att faktiskt lyfta luren eller jag slösade ett frimärke på att skriva har jag förträngt men jag minns däremot utan minsta problem vad jag frågade 🙂 🙂 🙂 !

När jag kom till skolan x tid senare blev jag nämligen haffad av en lärare som hade hört min fråga och kommenterade detta (att hon hört frågan och svaret på radion) och jag trodde jag skulle skjunka genom golvet….så pinsamt tyckte jag att det var.

Vad frågade jag då?

Jo….om man kunde odla morötter i kruka !?!?!

Varifrån jag fick denna mycket märkliga fråga minns jag absolut inte, inte heller om jag själv hörde svaret i radion eller bara fick det återberättat av läraren men jag har bestämt för mig att svaret var att man kunde göra det 🙂 !

Jag provade aldrig och ställde heller aldrig någonsin mer radiofrågor 🙂 🙂 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Du…..nu var detta 40 år sedan (DET måste jag snabbt förtränga…jag är ju fortfarande 35 ) men om jag minns rätt så var det något uppmuntrande/ positivt men jag tyckte ändå att det var väldigt pinsamt. Och med mitt dåvarande efternamn gick det liksom inte heller att påstå att det var någon annans fråga !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>