Fredag- tomat

Ännu en liten odling på gång! Fick denna lilla tomatplanta av en gödselköpare och hoppas att den ska ge Henke en liten skörd vad det lider (jag äter inte tomater).

Än så länge får den bo i min foderkammare där den kan få lite utifrånsol på sig men slippa frosten som fortfarande lurar på nätterna.

Vicke och jag har varit och tränat för Nina och idag var det dressyrstaket uppsatt i ridhuset eftersom det ska vara en Pay and ride imorgon. Staketet och framför allt vattenspridarna som hördes utanför resulterade i en lite spänd häst som tyckte att han kunde gena och tvära lite hipp som happ så det blev ett av dagens fokus; att rida ut i hörnen och inte trycka mot min högerskänkel i höger varv; vårt vanligaste problem som ger negativ effekt på mycket.

Idag red jag med spö och duttande till Vicke på höger sida av halsen vilket faktiskt gav utmärkt effekt men det är ju höger skänkel han ska gå undan för egentligen så detta är bara en ”nödlösning” på vägen.

Vädret är fortfarande rejält blåsigt och jag passade på att dra av lite hår från min fluffiga ponny utomhus. Håren flög all världens väg men än finns det mycket kvar på själva hästen ha ha!

En kommentar

  1. Linda Ferne

    Ska du satsa på någon annan tomatsort rekommenderas 100/1000. Små encentimeters tomater i mängder.. Lika gott att äta rakt upp och ner som att ha hela i ex sallad eller köttfärssås!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>