Lördag- fullt blås

Nyss hemkommen från en Pay and ride i full storm!

Måste vara extremt Coronasäkert eftersom vi, bortsett från alla de vanliga ”försiktighetsåtgärderna” red fram i ett stort ridhus som var öppet tvärs igenom så det blåste rejält samt red själva programmet utomhus!

Jag red en MSV A:1 och var sååååå nöjd med ritten. Tyckte att jag verkligen kunde rida alla moment genomtänkt och liksom steg för steg och även om procenten bara blev 61,5 var jag som sagt väldigt nöjd och skyller på en ”sträng” domare. Men hellre det…jag tycker ofta att det delas ut lite väl mycket glädjepoäng på träningstävlingar vilket kan göra en orutinerad ryttare ledsen och förvånad när den därefter deltar i en ”riktig” tävling med avsevärt lägre slutprocent på ritten.

En sak som jag skulle vilja tipsa alla tävlingsarrangörer om och som varken är tidskrävande eller dyrt är att vara noga med harvning av både framridning och tävlingsbana.

Ett underlags betydelse för hästens hållbarhet kan inte nog betonas och att kräva maximal prestation på stenhårda, gropiga, potatisåker-djupa eller på annat vis ”olämpliga” underlag är inte juste mot hästarna tycker jag.

Dessutom kan underlagens beskaffenhet tveklöst vara det som avgör vilken tävling man åker till om det finns flera alternativ så detta är bara ett tips i all välmening.

Och om man som arrangör av någon anledning inte har möjlighet att harva…för att traktorn har gått sönder, föraren blivit sjuk eller vad vet jag så bör man nämna detta på tävlingsplatsen eller helst redan i ryttarmeddelandet och inte bara ”låtsas som det regnar”.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>