Hästtävlingarna nu- ett spel för galleriet

Just nu pågår det diverse debatter på sociala medier huruvida reglerna för vilka som får tävla är orättvisa eller ej.

Jag kommer inte att kommentera sakfrågan utan kan bara konstatera att så länge Pay and rides och Pay and jumps är tillåtna är allt med regler osv enligt mig ett spel för galleriet.

Helgen som gick ordnades det i Skåne flera Pay and rides tex och intresset fyllde de arrangemang jag kollade till sista plats.

Skillnaden mellan att tävla dressyr ”på riktigt” och att delta i Pay and ride är enligt mig NOLL, i alla fall för min del och ur smittskyddshänseende.

Att det är mycket ”smidigare” att åka till en Pay and ride där jag varken flätar eller sätter på mig tävlingskläder är en sak men som sagt; vad gäller risk för smitta finns det ingen skillnad…

Jag har alltid åkt ensam eller med maximalt en medföljare, jag ”pillar” aldrig på andras hästar, stannar inte kvar på tävlingsplatsen efter avslutad ritt bla bla bla.

Så ja, om ni frågar mig hade det absolut gått att tävla dressyr precis som vanligt även just nu.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ann

    Ja det är ganska konstigt och för klubbarna lite skämmigt tycker jag. Jag ser knappt några alls här i Stockholm.
    Vi kommer anordna en programridning. Längre tid för varje ekipage = färre som kommer, och blir därför nåt helt annat än p&r och tävling.

    Svara
    • Birgitta

      Här är det 15 minuter per ekipage och max 4-5 på framridningen men jag ser egentligen inte skillnaden? Väldigt marginellt i så fall….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>