Onsdag- oätliga blommor

Det är verkligen en otrolig härlig tid just nu och jag förstår till fullo de som vill pimpa sina trädgårdar/ omgivningar med alla möjliga blommor.

Själv känner jag mig en aning (läs: ganska mycket) begränsad på grund av dovhjortarna; jag har varken lust att servera dom gratis mellanmål eller att hägna in halva Ryhus med massa staket/ nät och annat.

Det jag har vågat mig på och som funkar så här långt är kejsarkrona, tagetes, hortensia, påsk och pingstliljor, pioner och pelargonier, de sistnämnda i alla fall om de står på trappan till ytterdörren.

Delar av förmiddagen har tillbringats i Flyinge med att träna för Nina vilket gick bra.

Vi ska inom kort börja med saxen (galoppslutor med byten emellan) och gjorde en förberedande övning inför det.

Passet avslutades med att jag gjorde 5 byten i vart fjärde, 5 i vart tredje och 7 i vartannat och satte alla på första försöket vilket var lite ”kors i taket”.

Byten i vartannat gör jag mycket sällan och aldrig på träning och seriebytena kan bli hur som helst när jag ska visa upp dom för Nina.

Det är ”så klart” något psykologiskt; att jag plötsligt drabbas av någon knäpp prestationsångest som bara förstör så det har gått så långt att jag har sagt att jag inte vill göra några seriebyten alls på träning (tjurigt önskemål från bebis-Birgitta 6 år).

Hemma är det inga problem och de få gånger Nina själv rider Vicke sätter hon även många (+10) ettor på första försöket och utan någon längre stunds ridning (jag rider ju innan) så detta är ju hästens ”paradnummer” helt klart.

Hästar har ju olika lätt/ svårt för allt möjligt; Vicke har alltid haft lätt för att byta vilket har räddat oss många gånger eftersom han ibland har galopperat som en kratta och varit sned som en banan men ändå klarat av att byta rent- en riktig bedrift enligt Nina som vet vad andra hästar hade gjort i de lägena.

Så att seriebyten inte alltid funkar när jag ska visa dom för henne sitter definitivt inte hos hästen, det är en sak som är säker.

Och att jag kunde visa dom idag är ett tecken på att jag har steppat upp min ridning den sista tiden vilket så klart är jättebra.

På tal om morgonens inlägg förresten!

Fick denna bild av en bloggläsare; alla hästars våta dröm don’t you think 🙂 ?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>