Fredag- Fluff på ridbanan

Jodå, det kom en del regn igår och det var inte bara gräset som behövde det utan även ridbanan.

Beskåda dagens perfektion!

Ingen av de anläggningar jag har haft häst på tidigare har någonsin brukat salta sina utebanor och det kommer inte jag heller att göra.

Det känns som på tok för mycket pengar framför allt men även tid och jox för för lite utdelning så att säga.

Jag rider ju alltid ensam så hur ökentorr banan än skulle kunna bli en extremt torr sommar så är det inte värre än att jag kan rida tidigt på morgonen medan daggen fortfarande håller den lite fuktig eller så får jag väl rida i damm i värsta fall…eller ute på gräset.

Har ni förresten sett vem som hamnade just på utebanan idag?

Det är nog det närmaste Fluffis lär komma till att ”vara på utebanan” och dagens syfte var att han kan beta lite av det gräs som harven inte kommer åt.

Både han och Vicke såg väldigt konfunderade ut när jag släppte ut honom där kan jag säga 🙂 !

Annars fortsätter det lilla djuret att minska med något kilo i vikt varje dag, så mycket hår/ päls känns det som att det rasar av honom alla fall.

Hovskägget ser ännu mer ”galet” ut nu när han blir korthårigare och korthårigare medan detta bokstavligen släpar i marken.

Jag är delvis fascinerad eftersom ingen av mina tidigare hästar har tillåtits ha ens en antydan till denna typ av behåring innan jag har varit framme med saxen men dels ser det liiiite häftigt ut på den lille och dels vill hans dramaqueen-anlag helst att jag låter det vara.

Medan man hade kunnat tex kastrera Vicke med sina bara händer och typ en smörkniv utan att han brydde sig så är Fluffis extremt skeptisk mot mycket som har med att man petar på honom att göra.

Att ens klippa hovskägget skulle kräva en hel del ”viljornas kamp” och när jag vid ett tillfälle råkade vidröra hans ädlare delar flög han i luften som om jag hade pressat en tjurfösare mot honom. Ett lustigt djur….men jag låter honom helt medvetet härja med sina idéer eftersom det inte spelar mig den minsta roll. Hade jag brytt mig hade jag fått sätta honom rejält på plats för är man 24 år ska man klara av vissa, enligt mig, ganska basic grejer….

Här ser ni förresten en annan av det lustiga djurets uppgifter; att agera brännässle-rensare på Ryhus.

Jag torkar nässlorna och slänger in dom till honom och så äter han upp dom. Win-win.

Edit: fick flytta tillbaka honom från utebanan till ordinarie hage efter en knapp timme för han såg inte alls nöjd ut utan stirrade mest ut i världsrymden i stället för att beta. Ja jisses….

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Helena Andersson

  Du rubbade hans cirklar när han inte fick gå i sin vanliga hage………du vet, allt ska vara likadant…..varje dag….varje vecka….

  Svara
  • Birgitta

   Jamen exakt! Det blev enormt tydligt! Varför äta lite mer gräs runt en utebana när man kan äta pyttegräs i sin vanliga hage? Han stod så ”lost” att t.o.m. Henrik som inte kan ngt om hästar reagerade när han körde förbi honom. Så fort jag flyttade tillbaka honom föll han till ro. Suck….

   Svara
 2. Eva

  Lille Fluff verkar verkligen vara en ’speciell individ’ – med ålderns rätt !!
  Och dessutom ponny ? Vilken ras ?
  Tycker det är roligt att följa honom!
  Så mycket mer utmanande för Dig än en perfekt liten varelse.
  Han förtjänar detta liv efter 24 år. Han blir nog ännu värre när han blir äldre ?!!

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer i varje ord! Hans knepigheter är bara jätteroliga!
   Han är någon slags cob, Welsh cob kanske? Ingen vet. Importerad från England.

   Svara
   • Eva

    Funderade på om han är såkallad FELL ponny ? Han är relativt stor svart och detta Hovskägg !
    Som en liten friser häst. ??

    Svara
     • Eva

      Googla FELL ponny. Han påminner väldigt mycket om denna speciella ras. En väninna skickade en länk i vintras på denna ras. Tillomed Engelska drottningen har fött upp såna- gammal vildhäst i England.
      Men det kan ju vara en Welsh cob också- ??
      Det var hovskägget som fick mig att tänka på FELL ponny.

     • Birgitta

      Ja vem vet? Hovskägget är verkligen inte att leka med!

      På tal om drottningen tycker jag att det är coolt att hon fortfarande red förra året i alla fall (bild på sociala medier). Utan hjälm !!!!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>