Tisdag-jag fick nog

Igår kväll fick jag plötsligt nog av Fluffens allt fluff!

Inte bara av det i marken släpande hovskägget, all päls som dråsar av utan också av manen som den slarviga ägaren tillåtit bli på tok för lång.

Jag skyller delvis på att jag prioriterar hästarnas hagvistelse nästan framför allt annat och vill ha dom ute så länge det bara går.

Och när de sedan kommer in är de kanske lite hungriga och jag är trött/ osugen på att ställa upp dom på stallgången.

Men igår gick jag alltså loss på den lille som inte hade en chans mot en (vis av erfarenhet) slipad sax!

Att klippa allt hans hovskägg tog en evighet bra sax eller ej och jag drog av halva manen också när jag ändå höll på.

Resultatet blev ganska bra eller i vart fall så minskade pojkens vikt med säkert 2 kilo 🙂 !

Idag har det varit precis så regnigt som prognosen aviserade.

Jag valde att tro på att det inte skulle börja regna förrän efter 9 (stämde) så jag satt i sadeln redan 6.25 eftersom jag skulle gå en kort utbildning i Malmö redan klockan 9.

Måste visa er mitt senaste fynd på temat ”old but gold”….eller….gold är väl att ta i…rostigt stämmer bättre men jag tyckte det blev fint!

En gammal vattenkopp som jag har fått och den kan ju inte passa bättre än utanför stallet.

Tagetes är väl inte de roligaste blommorna men sägs ratas av dovhjortar så….

På tal om dovisarna ville de tydligen visa vad de tycker om mina val av blommor för när jag kom ut till stallet i morse låg båda hortensiorna som står i var sin kruka utanför stallet på marken.

Dovhjortar äter inte hortensior så de hade bara dragit upp dom ur krukorna men jag tror ändå att de ville säga mig något….eller bara ge mig fingret?

8 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Nu krävdes det faktiskt mest armstyrka att klippa så mycket och så tjockt hår.

   Hans dramaqueenande var nästan obefintligt, lite steppande när jag började klippa hovskägget (du vet ju hur han är med sina ben) med det släppte snabbt.

   Jag undrar om han inte kände sig lite ”uppmärksammad” mest av allt?

   Svara
   • Birgitta

    Bortsett från lite svankig rygg och massa gråa hår i fejset så är han väldigt snygg i kroppen för att inte ridas alls och ändå vara 24 år. Kolla halsen (och asset 🙂 )!

    Svara
    • Eva

     Det var framförallt den musklade halsen jag la märke till ! Och att han rent allmänt såg blank o välmående ut !!! Han måste ha en drömtillvaro hos Dig !!

     Svara
     • Birgitta

      Tack!
      Jag försöker ge honom det bästa livet jag kan utifrån hänsyn till både mig själv och Vicke. Andra hade måhända gjort annorlunda (släppt ihop hästarna tex).

  • Birgitta

   Ja, jag väljer också att skratta åt dom. Skulle man störa sig eller bli arg blir det nog mest jobbigt för en själv för de är så många och ”var här först” så sannolikheten att man ska lyckas mota bort dom bedömer jag som väldigt liten. Och det är ganska charmigt så länge de inte förstör vilket jag inte tycker att de gör än så länge.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>