En självklar påminnelse

Läser detta blogginlägg och nickar instämmande vad gäller allt förutom att jag ofta använder uteritter (i skritt) till att inte ”jobba” hästen utan mer ge mental stimulans och omväxling.

Jag vill inte att min häst förknippar precis varje sekund jag sitter på den med jobb och ansträngning; ibland kan vi faktiskt också ”bara” ha roligt tillsammans!

Annars är det ”så klart” inget nytt under solen när man läser inlägget men bra när en ”kändisryttare” promotar omväxling, som tex även Carl Hedin gjort i många år.

Jag tror mycket på ”kändisars” makt som influencers vad gäller inte bara vad vi köper utan också hur vi gör och har därför ibland ondgjort mig över hur andra ryttare på sina sociala medier visat upp en hästhållning som jag inte tyckt har varit optimal utifrån personens givna förutsättningar.

Så klart kan man hitta ”fel” och sådant som man inte själv gillar/ som inte är i linje med aktuell forskning hos alla som har häst men jag tycker ändå att man som influencer som lever på detta har ett större ansvar än tex jag själv.

Och detta gäller inte bara huruvida man rider ut eller ej utan även annat som exempelvis hagvistelse och vilken utrustning man använder (eller inte….att visa bilder när man rider utan hjälm är inte smart enligt mig…).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>