Torsdag- roadtrip

Idag är jag på en roadtrip, strax över 3 timmar enkel resa är för mig ”långt” med tanke på att jag inte gillar att köra bil.

Jag gissar att det delvis beror på alla gamla ”häckar” jag kört i framför allt min ungdom; körkomforten på bilar från 70, 80 och 90-talet var ju lite annorlunda om man säger så.

Min första bil, köpt för under 4000:- när jag var 19-20 år var både rattväxlad och hade en choke man fick fibbla med manuellt…jag undrar om de som tar körkort idag ens vet vad jag pratar om 🙂 ?

Nåväl…tillbaka till dagens körning så beror den på att jag har varit angelägen om att vaccinera mig mot Covid så fort detta bara har varit görligt och…long story short; därför tog jag bilen ända till Kalmar!

Jag vet lika mycket (eller lite) som alla andra att det har sagts att det ska gå att boka vaccinering i Skåne från den 17 maj men dels är det 11 dagar dit och dels är det ju långt ifrån säkert att man får en tid bara dagar efter bokning. Dessutom tycker jag att det har varit så många turer kring detta med vaccinationerna att jag väljer att ta det säkra före det osäkra vad gäller själva sprutan i alla fall och ta den nu.

Sedan kan man både få biverkningar av vaccinet och smittas trots allt, det begriper jag men nu känner jag i alla fall att jag har gjort vad jag kan på den fronten.

Jag har inga möjligheter alls att jobba hemifrån och vill inte heller isolera mig fullständigt på Ryhus även om jag kommer att iaktta samma försiktighet efter vaccinering som innan. Men förhoppningsvis med lite mindre oro?

Vickster har vilodag och kommer förhoppningsvis att ha en lite bättre hagvistelse än de 2 föregående dagarna, det skulle enligt prognosen inte regna lika mycket i alla fall.

Innan jag körde till Kalmar unnade jag och Henrik oss en sak som jag nästan tycker är lite pinsam att erkänna att vi inte ville göra själva; vi hade fönsterputsare hemma!

Detta är en syssla jag tidigare alltid gjorde själv (och som föregicks av veckor med känslan ”åhhh….blääää….nu MÅSTE jag ta tag i detta”) men fönsterna på Ryhus är på tok för många och dessutom väldigt eftersatta för att varken jag eller Henrik …tja ….rent ut sagt ville göra det.

När vi flyttade till Ryhus för nästan exakt 1 år sedan gjordes det en flyttstädning av en firma och den var enligt mitt förmenande under all kritik men det var inte heller något vi bekostade.

Således var fönsterna inte godtagbart putsade (och massa annat var också halvsmutsigt) och att idag stå med 40-talet rutor, försöka bända loss dom och jag vet inte allt…nä…för en gångs skull fick bekvämligheten segra.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>