Fredag- hjälpredan

Lite som på bilden kände jag i morse när det började regna när jag hade förväntat mig uppehåll men det slutade snabbt och efter harvning blev det jättebra liksom själva passet.

Än så länge känner jag inte av något från vaccineringen (fick Pfizer) förutom att det spänner lite i armen ibland. Om det inte blir mer än detta är det verkligen bra.

Nu har Molly och jag precis kommit in i huset efter att ha mockat den lilles hage samt klippt ner lite döda grenar runt stallet.

Fast dovhjortarna var mer än synliga i närheten av där vi jobbade gjorde Molly inte en ansats till att jaga dom och skulle hon börja med sådana fasoner är det slut med hennes hjälpredande på Ryhus.

Men så länge hon kan vara lös när jag pysslar med allt möjligt kring stallet är det jättebra.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Tror inte Hjälpredan Molly kommer jaga dovhjortarna om Du markerar att det är förbjudet!
    Alla mina hundar har jagat diverse djur ffa kaniner – ute på promenad MEN i trädgården har ingen gjort det för att jag sagt NEJ. Hundarna har legat still och kaniner kunnat studsa runt några meter framför.
    Fick in en liten gråsparv i huset för några år sen. Den var på fönsterbrädan och försökte ta sig ut. Min hund var snabbare fram än jag och var precis på väg att ’ta den’. Jag
    vrålade Nej och han backade så jag kunde hjälpa den ut.

    Svara
    • Birgitta

      En gång förra sommaren började hon faktiskt jaga några dovhjortar! Jag skrek så att jag bokstavligen hade ont i halsen efteråt vilket aldrig har inträffat. Men hon kom tillbaka.

      Däremot tror jag att jag aldrig hade kunnat bryta en har/kaninjakt- där är en whippets jaktlust för stor om de väl börjat springa.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>