Lördag- 4 blev 5

Hmmmm…det är tydligen farligt att ha för mycket odlingsbar yta 🙂 ?

Idag köpte jag ytterligare en pallkrage på en loppis så nu har jag 5; 4 på rad som ni ser på bilden och en i ett hörn i trädgården.

Jag hoppas att jag inte får för mig att bräcka en god vän som har 16 pallkragar….

Denna vackra lilla blomma köpte jag igår som ett experiment; kommer dovisarna att ta den i ett nafs???

Den har i vart fall överlevt natten men det behöver inte betyda något….

Vicke har ridits på utebanan och kändes fin och nu går hästarna och äter av gräset som nästan växer så att man ser det.

Dock misstänker jag att mina hagar ändå är ganska ”utarmade”; antingen i sig själva så att säga (näringsfattig jord) eller efter att ha använts i många år för jag ser att det växer ännu mer på närboendes mark.

Å ena sidan räcker ytan gott och väl och ponnyn behöver definitivt inte vada i gräs, å andra sidan sparar man stråfoder ju mer gräs man har, det är ganska enkel matematik.

Jag kommer nog att gödsla i alla fall den ena hagen nästa vår och se hur stor skillnad detta kommer att göra.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Efter att ha följt Dig ett tag och även tittat tillbaka så tror jag att Ditt enorma odlingsintresse/ pallkragarna mm och fixande med allt kring Ryhus är för att Du äntligen ’hamnat rätt’ på alla vis i livet – är jätte kul att följa !!

  Svara
  • Birgitta

   Jag har aldrig bott någonstans där jag inte trivts mycket bra men Ryhus är liksom på en helt annan nivå. Jag vaknar överlycklig varje dag och känner en enorm tacksamhet över denna fantastiska möjlighet.

   Om vi så hade letat i åratal efter något likt Ryhus hade vi aldrig hittat något ens i närheten. Här finns allt jag vill ha (utom bra täckning vad gäller internet *ASG*).

   Svara
   • Eva

    Menade absolut inte att Du inte trivts innan ! Det vet jag ingenting om.
    Men tror ändå att Du hamnat så vansinnigt rätt med precis ALLT just nu och att Du därför har all denna energi att bla odla .

    Svara
    • Birgitta

     I mitt fall handlar det också massor om att ”det man har lust med det tar man sig tid/ ork med”.

     Tycker man att något är tråkigt brukar i alla fall jag undvika det, skjuta upp eller helt avstå men de roliga grejerna finns det alltid tid till:) .

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>