Den lille vs Vicke

Härom dagen, medan jag stod inne i Vickes hage och borstade densamme slogs jag som så många gånger förut av deras ibland fullkomligt diametrala åsikter om något, i detta fallet borstningen.

Ungefär så här tror jag att Vicke skulle säga om han kunde prata:

Hallå, hallå ja! Här kommer du med en borste….trevligt! Inte för att du brukar borsta mig i hagen särskilt ofta, nästan aldrig faktiskt men jag fattar ju att det inte är något farligt. Du gör ofta lite konstiga saker med mig men jag har ju lärt mig att inget är något farligt så varför inte bara gilla läget liksom?

Hans mindre vän hade däremot utan tvekan sagt ungefär så här:

App, app, app….vad ska hända nu? En borste! Näe….det vill jag inte vara med om! Du har faktiskt bara borstat mig ungefär 100 gånger i hagen och det har ju aldrig ”hänt” något men man kan banne mig aldrig veta. Better safe than sorry…eller hur? Jag går min väg för borsten kan ju faktiskt explodera…eller nåt….adjöss!

Det är mina gossar det ❤️❤️❤️!

6 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Han har bara varit med enstaka gånger men då följer han absolut med mycket villigt!
   Men han rids inte så jag vill inte ta med honom annat än på kortare skrittrundor, mer blir nog för svårt för honom att hålla jämn takt och ork med Vicke.

   Svara
    • Birgitta

     Min erfarenhet av importer från Storbritannien är mycket liten men de som är mer initierade hävdar att en del hästar tas väldigt hårt där när de rids in och att deras skygghet sedan kvarstår.

     Vara hur det vill med den saken men den lille är en märklig blandning av tillgiven och skygg eller så handlar det bara om att det ska vara på hans villkor.

     Han kan nästan sätta sig i knät på en när han vill gosa men han kan lika gärna vara näst intill omöjlig att ta i hagen om han tex ser att man har en borste i handen.

     Vicke är såååå mycket mer tillitsfull och väldigt jämn i sitt humör och beteende.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>