Billig mellis

Som säkert de flesta (?) hästägare är jag väldigt noga med en del och inte alls med annat.

Vad gäller tex foder anser jag att det ibland råder ren millimeter-hysteri där varje gram föda som hästen stoppar i sin mun ska vara analyserad och foderstatsberäknad….in absurdum.

Har man en häst för de största klasserna, en som har olika fysiska/ psykiska problem kopplade till näringsintag eller man på veterinärens inrådan måste vara mycket vaksam på vad hästen äter må det vara hänt med denna petighet men de flesta hästägare har trots allt djur som….handen på hjärtat….inte ens behöver kraftfoder.

Jag anser i alla fall, högst ovetenskapligt måhända att det inte är såååå blodigt allvarligt om man ger sin häst någon näve av foder x eller y eller till och med z….så länge basfodret tillgodoser hästens behov.

Med detta sagt ger jag båda hästarna ”mellis” av det foder som råkar vara på någon form av extrapris när jag handlar för de äter allt med lika god aptit och det är så små mängder det handlar om, inga kilon per dag.

Vicke är van att alltid få något i sin utebalja efter ridning…det är sedan åratal tillbaka och jag är säker på att han varken står eller faller med lite olika pellets liksom för övrigt den lille som ännu mindre avkrävs några dagliga fysiska prestationer.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>