Torsdag- ogräs

Vilodag för Vicke och själv har jag ägnat mig åt min nya, ofrivilliga syssla- ogräsrensning.

Jag hade gärna sluppit ägna timmar åt detta tråkiga men vill man ha det fint utomhus så får man anstränga sig, i alla fall om man bor där det växer allt möjligt så det knakar.

Jag brukade förut skoja om att spånbox-mockning är ett arbete för livstidsdömda eftersom det aldrig tar slut men jag tar tillbaka detta nu och hävdar att det i stället är ogräsrensning!

Den absolut enda fördelen med brännässlor….och kom nu inte dragandes med att man kan koka nässelsoppa och annat trams. 🙂 …..är att de är förhållandevis lätta att dra upp med rötterna.

Och jag hävdar med en dåres envishet att det man rycker upp med rötterna förr eller senare kommer att utrotas….så mycket lärde jag mig på biologin i alla fall.

Däremot detta:

Är det någon som vet vad detta ogräs heter?

Det har banne mig rötter som små minimorötter så där är det inte bara till att dra, man får hacka loss skiten ur marken!

Annars har jag faktiskt en ganska fin ”naturträdgård” runt stallet med en del fina blommor som jag gärna vill ska synas och leva utan nässlornas skugga.

Hör ni förresten om någon tävling ”vem har lyckats plocka mest ogräs de senaste dagarna” så feel free att anmäla mig 🙂 !

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Är det inte en blandning av maskros och annat??
  Ser helt klart ut som maskros de stora.
  Är det inte märkligt att just ogräs alltid växer bra men inte det man vill – vanligt gräs och fina blommor ???

  Svara
  • Birgitta

   Frågade på ett trädgårdsforum på Facebook och fick svar att det är skräppor. Precis som jag befarade ett ogräs som sprider sig som en löpeld så nu ska jag verkligen ”ta tag i det”- BOKSTAVLIGEN!

   Svara
   • Eva

    Intressant .
    Har något jätte konstigt själv som håller på att ta över gräset. Skickar en bild imorgon.

    Svara
 2. Katja

  Helt klart skräpor! finns ofta i hästhagar-de är nog inte speciellt goda. Tips om du har grus eller liknade och vill få bort ogräs därifrån-ättika!

  Svara
  • Anna S

   Skräppor lär vara bittra i smaken så hästarna äter med inte gärna. Är det ont om annat gott äter de dem dock och får sedan ofta diarré :S. I vår hårda lerjord är de riktiga överlevare som tar över det mesta om man inte håller dem i schack.

   Svara
 3. Birgitta

  Ha ha ha….några på det trädgårdsforum på Facebook där jag frågade vad detta ogräs var svarade ”ätlig grönsak” och pepparrot.

  Ehhhh…nej….skulle aldrig i livet prova att tugga på dessa blad och pepparrot kan jag garantera att det inte är 🙂 🙂 🙂 !

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>