Lätt och dyrt eller billigt och svårt

Bilderna ovan illustrerar ett vanligt fenomen i livet enligt mig; hur man kan välja att göra en del saker billigt men tidskrävande, ibland omständligt och med stora egna insatser eller hur man kan leja bort jobbet, betala dyrt men knappt behöva lyfta ett finger själv.

Detta traktordäck fick jag gratis på en däckfirma förra sommaren och hade inga problem att helt ensam dumpa i Vickes hage eftersom jag körde in det med bil och släp.

När jag senare på hösten ville flytta däcket till en torrare plats var det definitivt inte lika lätt; läs: det var stört omöjligt för mig och Henrik att ens rubba däcket ens en millimeter för då hade det satt sig i leran. Och tro mig…vi försökte verkligen!

Då fick jag hjälp av en traktorförare som ändå var på Ryhus för att gräva dike runt ridhuset och det gick hur lätt som helst att förflytta däcket.

Samma sak härom dagen när vi satte stolparna till den tredje hagen.

Traktorn som tryckte ner stolparna lyfte däcket som en fjäder och det tog på fullt allvar inte ens en minut att flytta det!

Så ibland får man fråga sig (och sin plånbok absolut) hur mycket det är värt att slippa slita med xx eller om man hellre tar lite/ mycket eget jobb men sparar pengar.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>