Tempa hästar

Handen på hjärtat; hur ofta tempar ni era hästar? Vet ni vad er hästs normaltemperatur ligger på?

Jag börjar undra hur många gånger någon av mina hästar har haft feber utan att jag har märkt det för med facit i hand VET jag att det inte alltid är så synbart påtagligt att/ om en häst har feber.

Hade jag tex inte rensat ogräs i närheten av Vickes hage nästan hela dagen hade jag måhända inte noterat hans ”grindhäng” och det var egentligen det enda som indikerade att något inte var som vanligt.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lindha

  Jag har tempat ninja varje dag i tvåårstid
  Har en rutin, när jag borstat klart, innan jag kratsar hovarna – samma sak varje dag så har jag en liten almanacka jag skriver in för varje dag, smidigt som tusan! 37.7 är hennes normaltemp, 38.0 vid brunst ☺️

  Svara
   • Lindha

    Ja, om hon mot förmodan skulle kännas matt vid ridning eller något så vet jag redan att hon inte har högre temp, eller om hon ser hängig ut eller så.. det tar ca 10 sekunder att tempa, och får man in det på rutin så går det av farten

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>