Söndag- mycket nu

Ja, det är onekligen mycket nu….

När jag gjorde min sedvanliga morgoninspektion med sedvanligt ont i magen kunde jag konstatera att alla Vickes ben var tjocka idag; igår var det ju bara två.

Dessutom var han lös i magen, inte jättemycket men tillräckligt för att veterinären skulle välja att avsluta den intravenösa kuren som kan ge just denna biverkning.

Förhoppningsvis räcker de 3 injektionerna han hann få.

När veterinären bad mig springa med Vicke på hårt underlag kunde hon konstatera att han var rejält halt på vänster bak; det var han definitivt inte när hon kollade honom igår.

Eftersom han reagerade lite när hon tryckte på benets framsida klipptes benet och som ni kan se på bilden hittades dessa yttepyttesår.

Jag skulle aldrig i livet ha trott att de skulle ge någon reaktion men min tåliga och vanligtvis mycket snälla häst gick knappt att bandagera. Han lyfte benet jättehögt flera gånger och visade rejält missnöje.

Han började dessutom få feber efter att ha varit feberfri i morse så ”något” är det ju.

Jag håller nu noga koll på både hur avföring, feber och det bandagerade benet utvecklar sig- behöver jag säga hur jag mår?

Lilla ponnyn verkar fortsatt ok i alla fall.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny

    Bra att du slutade med antibiotikan, det han har fått borde räcka. Biverkningarna är inte att leka med – Been there….. konstigt att han har fått ett sådant inflammerat sår samtidigt. Det kan ju faktiskt vara det som gav feber från början (många hästar visar positivt på anaplasma utan symptom), men väldigt tråkigt i vilket fall…. Hoppas på snabb bättring.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tjatar ju ständigt om att mitt liv är fullt av märkliga sammanträffanden….

      Jag hade inte ens upptäckt detta sår om det inte var för att han idag var tjock i alla fyra benen och veterinären var den som tyckte att hon kände lite reaktion när hon klämde på just det benet. Och när det väl rakades hittades dessa pyttesår som jag fortfarande tänkte omöjligt kunde ge sådan hälta tills veterinären försökte lägga alsolsprit på benet och bandagera det.

      Vicke har aldrig varit ”pjallig”, tvärtom men nu hoppade han omkring på stallgången, drog åt sig benet osv så jag måste ju tro att såren är de som både gett hältan och gjorde att han fick feber igen. Han var feberfri i morse vid 7 (37,5) och hade efter bandagering vid 13 en temp på 38,7.

      Nu på kvällen har han 38,2.

      Svara
  2. Anna Ask

    Men vad konstigt och trist. Hoppas Vicke snart återhämtar sig från dessa diverse bekymmer. Kan såren ha något att göra med anaplasmosen eller är det bara maximal otur att två saker har hänt samtidigt?

    Svara
  3. Dagge

    Har inte tittat in på länge så det här var ju väldigt tråkig läsning 🙁 . Hoppas verkligen Vicke kryar på sig och snabbt blir bättre!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>