Orädda eller okunniga hästägare?

Att vi hästägare är olika rädda för olika saker…eller rent av okunniga…eller möjligen bara vågar chansa på olika saker blev väldigt tydligt för mig igår då jag körde förbi en hästhage i mina krokar.

Jag har redan sedan tidigare sett två b-ponnys nästan rulla fram i denna gräshage; båda rejält överviktiga med bukar som ballonger.

Igår kunde jag dessutom se att hagen numera består av 25% stånds; rejält höga plantor som har spridit sig över hela ytan.

Kanske kommer någon eller båda hästarna att få fång eller bli förgiftade av denna växt eller så händer absolut ingenting?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Tror faktiskt de flesta människor är rejält okunniga. Och tror sig göra rätt i all välmening. Men feta ponnyer och mycket gräs borde väl de flesta känna till leder till fång.
    Jag är själv dålig på växter så när vi skaffade vår första hund tog jag hit en trädgårdsmästare som fick gå igenom trädgården och se om vi hade några giftiga växter. Som idegran tex.

    Svara
    • Birgitta

      Det var väldigt ambitiöst och klokt gjort av dig; det har jag nog aldrig hört om någon som har gjort men det borde man väl egentligen.

      När jag och min fd man köpte vårt hus bodde vi grannar med ett par med en enorm trädgård som vi tittade till när de var bortresta.

      Vid ett tillfälle måste jag ha vidrört någon växt där och long story short; min hand svullnade upp mycket, den kliade och jag fick till slut uppsöka sjukvård för att få en salva som botade vad det nu var jag hade reagerat på.

      Svara
  2. Anna Ask

    Jag önskar dock ibland att jag oroade mig mindre över mina katter, jag kan ha väldig ångest över att de skall råka ut för de mest osannolika olyckor…

    På tal om feta ponnyer så har en granne till min pojkvän några shettisar som går ute året runt på magert bete och som förmodar jag är i den form som shettisar egentligen skall vara. Jag är så van att se feta shettisar att jag tycker dessa ser närmast klena ut men när man tittar lite närmare så inser man att de är ju inte på något sätt underviktiga…

    Svara
      • Eva

        Vi Alla verkar vara någon form av ’kontroll freak ’ i all välmening för våra djurs skull.
        Pratade nyligen med en väninna om att installera fasta galler o grindar i min bil/halvkombi där lille Prinsen 40 kg åker. Hon tyckte det var klokt med tanke på att han kunde skada mig vid olycka.
        Själv var jag helt oförstående- jag ville göra det för vovvens skull.
        Djurmänniskor är lite udda ??

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>