Tisdag- mission impossible (nästan)

Idag har jag på fullt allvar tagit mig an det vi påbörjade så smått i lördags; målning av utsidan på ridhuset.

Om ni tycker att porten ser ut att ha tappat mycket färg är samtliga väggar minst lika slitna och bortsett från det rent estetiska, dvs att det ser rent ut sagt fult ut så skadas ju ytskiktet när det inte finns något som skyddar mot väta.

Jag ville måla redan förra sommaren men hade dels en miljard andra projekt att hinna med men framför allt så avråddes jag av flera, däribland min bror som själv är målare.

”Du kommer aldrig att orka måla en så enorm yta” sades det och jag tänkte ärligt talat detsamma, framför allt eftersom det krävs en stege för att nå stora delar av det som behöver färg.

Att leja bort jobbet till någon som sprutmålar hela alltet skulle vara ett alternativ i teorin men dels är det semestertider nu och jag vet ingen som kan åta sig jobbet och framför allt så är min plånbok mer än dränerad pga x veterinärbesök.

Så då återstod att låta ridhuset ”förfalla” eller använda delar av semestern till att måla.

Idag blev jag faktiskt färdig med en kortsida med lite hjälp av Henrik (han jobbar så han kan inte lägga så mycket tid på detta) men jag misstänker att jag kommer att kräkas på allt vad färg heter låååångt innan jag är klar….när nu det blir….

Önskar sååå att jag kände x personer vars största önskan är att måla åt någon annan (läs: mig), då hade det så klart gått mycket fortare men som man känner sig själv känner man andra så det lär inte hända 🙂 !

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Biggan

    Bra jobbat, har du behövt göra mycket förarbete ,skrapa gammal färg med mera?
    Det är ju ännu tråkigare än att måla.

    Svara
    • Birgitta

      Inget förarbete.

      Ridhuset är målat med världens tacksammaste färg; Falu rödfärg så det är ”bara” att måla över det slitna.

      Bara målningen kommer nästan att knäcka mig känner jag så hade förarbete krävts hade jag låtit ridhuset vara som det är faktiskt.

      Svara
    • Birgitta

      När jag diskuterade detta med min bror (som är målare) förra sommaren menade han att man behöver ”proffsgrejer” för att det ska bli bra med färgspruta.

      Jag känner att detta hade blivit för mycket bök för mig att hitta, åka och hämta, sätta mig in i hur det funkar, fylla på, rengöra, bla bla bla. Tid hade jag säkert sparat om jag hade fått in snitsen men det här känns ändå enklare om än mer ansträngande.

      Svara
  2. Sanne Holmgren

    Falufärgen är så tacksam och lättjobbad så härligt när man får ett snabbt resultat och lön för mödan.

    Svara
  3. Anna Lind

    Ah fast ändå bara att gneta på, en fördel med ditt ridhus är att det inte är en massa fönster och dörrar med foder att skydda o tejpa. Och inget skrapande innan. Bara borsta, skölja, låta torka och sen måla!

    Svara
    • Birgitta

      Yes, bara att gneta på! Och hade det varit en massa ”pillerijobb” så hade jag nog inte gett mig på det eller överlåtit den delen helt åt Henrik.
      Jag är ganska slarvig med sådant, har inget tålamod och när det handlar om så stora ytor dessutom så….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>