Boxrenovering och färgens betydelse

Redan när vi fick tillträde till stallet så insåg jag att putsen hängde lite väl löst här och där på väggarna.

Jag skrapade loss det som var riktigt löst och målade väl medveten om att detta var lite av en chansning och en snabblösning.

För någon månad sedan började putsen lossna mer och mer på denna vägg; mycket för att Vicke vid några tillfällen kliade sig mot den. Och 600 kilos tryck på gammal puts…..

Väggen är nu ordentligt åtgärdad av en murare; det var lika bra att passa på att göra jobbet när det var tillräckligt varmt för putsen att torka snabbt och bra och när hästarna kunde vara ute många timmar och det blev så här:

Jag förstår verkligen att Vicke tittade till när han gick in i boxen efteråt för den fick liksom ett helt annat utseende med den nya putsen och boxen är avsevärt mörkare nu.

Det blev verkligen påtagligt hur mycket vit färg påverkar hur ljust man uppfattar något men det återstår några veckors torktid innan jag kan återställa boxen som den såg ut innan renoveringen.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>