Fredag- rent

Ni kan tro att det var ett näst intill kliniskt rent ekipage som äntrade utebanan idag 🙂 .

Eftersom allt blev genomblött igår, inte bara häst och ryttare utan all utrustning så blev det en storrengöring- därav var allt nytvättat i morse och undertecknad var en aningens nervös för att gårdagens väder skulle bli en repris.

Men vi klarade oss och fick tvärtom ett behagligt pass eftersom det blåste en hel del = inga irriterande insekter.

Skördade dessa idag; kålrabbi! Blev bara 2 som dög någonting till; resten var angripna av ”något” och var pyttesmå.

Hade jag skött mina pallkragar lika väl som Sveriges mest omhuldade gödselstack……

…..hade resultatet säkert blivit ett annat.

Men jag tycker, som de flesta, att olika saker är olika roliga att lägga tid på och både stacken och detta…..

….lägger jag nog mer tid på än många?

2 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Jag har verkligen haft tur med utebanan eftersom jag inte har behövt göra något mer än att harva den sedan vi flyttade hit.

   För att vara en ”amatör-bana” är underlaget förvånansvärt bra; den klarar en hel del nederbörd, torkar upp snabbt och det går att rida ensam på den även när den är ökentorr utan att man kvävs av damm.

   Att anlägga en bra bana kan lätt kosta en halv mille och jag varken kan eller vill lägga de pengarna på något vi hyr så det här är mer än dugligt åt mig.

   Sedan vill jag påstå att man kan harva det mesta till att ”gå att rida på”; framför allt om man gör det dagligen och dessutom är den enda som nyttjar underlaget men denna ridbana är bättre än så för det mesta.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>