Onsdag- halm

Kolla vilken fin liten traktor! Från 1959 men fullt fungerande!

Jag var och kompletterade mitt halmlager med 40 småbalar från en närboende bonde som jag lärde känna förra hösten och bör nu ha strö till den lille minst ett år framöver.

Jag köpte 2 storbalar halm på annat håll förra sommaren och försöker nu använda upp dom.

Så här i början av gårdsboendet lär man sig allt möjligt efterhand; angående storbalarna har jag lärt mig att inte köpa den typen av halm fler gånger.

Småbalar är helt naturligt mycket mer lätthanterliga och kan också förvaras på loftet ovanför hästarnas boxar medan storbalarna måste stå på lösdriften vilket innebär en viss form av transportering varje gång man ska strö, risk för att spilla halm på gräset osv. Nej tack.

Hade jag haft en dubbelt så stor gödselstack hade jag möjligen haft även Vicke på halm men åtgången på det strö han behövde när han stod på halm vs den lilles åtgång går inte att jämföra på samma dag, det handlar om typ skillnaden mellan 7 och max 2 balar i veckan.

Sedan är spånpellets mycket enklare att hantera på alla vis och jag är mycket nöjd även om priset är avsevärt högre än om hästen står på halm.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>