Vårens och sommarens projekt

Ni som har läst bloggen ett tag har inte kunnat undgå att läsa om alla projekt vi har gett oss i kast med sedan vi flyttade till Ryhus.

Ibland är det lätt att glömma allt vi faktiskt förändrat och om man inte vet hur här såg ut från början.

Det är något jag ångrar i efterhand; att jag inte tog mer foton när vi flyttade in för det hade varit kul att jämföra då och nu så att säga.

Förra våren och sommaren byggde vi ju bland annat boxarna, målade stallet invändigt, målade vårt förråd, byggde hagar, la in underlag i ridhuset och väldigt många andra mindre projekt.

Denna våren och sommaren har bland annat detta blivit gjort:

Dräneringen runt ridhuset har förbättrats (fotot taget innan sommarens målning).

Det såg dessförinnan ut så här:

När vi flyttade in växte det massor av ogräs som kunde skada ridhusväggarna (syns på bilden) och dessutom låg det en mängd avsågade mindre träd och grenar i ett vattenfyllt dike som nu är ett minne blott.

En tredje hage har byggts.

Hagen var inte nödvändig men ”bra att ha” eftersom det fanns en naturlig bit mark att bygga den på och jag har 3 boxar. Nu kan varje box ha en egen hage så att säga även om behovet inte finns just i detta nu.

Vi har sågat ner massor av grenar, röjt upp i buskar, slitit upp mer brännässlor än jag kan berätta och högen på bilden ovan var som mest minst dubbelt så stor i våras.

Jag märker redan att den enorma rensningen har gjort att en del ytor är mycket mer frigjorda och att det absolut inte kommer upp ens en hundradel så mycket nässlor där jag lyckats dra upp dom med rötterna.

Ett uttjänt staket ersattes med sten.

Dessa stenar kan vi bygga på allt eftersom; det finns en hel del i marken minst sagt och de ploppar upp som svampar när tex sorkar har varit framme och grävt.

Mina bommar blev äntligen målade.


Trasigt murbruk i stallet blev åtgärdat och Vicke fick en helt ny vägg i sin box.

Och det största projektet av alla blev äntligen klart; ridhusmålningen!

Som alla som bor på en gård vet dyker det ständigt upp nya saker man vill eller behöver fixa men med detta ovan känner vi ändå att vi har gjort mycket som både var nödvändigt och som kommer att underlätta för oss och hålla i många år framöver.

Och det är vår ledstjärna i allt på Ryhus; att det ska vara lättskött!

Hellre en gräsmatta än rabatter tex och så lite som möjligt som kan gå sönder, kräver underhåll och/ eller kostar en massa pengar att göra vid.

Vi hyr ju bara och vill därför inte göra några jätteinvesteringar och ingen av oss är heller intresserad av tex trädgårdsarbete; annars finns här mycket yta man hade kunnat göra allt möjligt på.

En kommentar

  1. Eva

    Har ju följt Dig ett tag och Jag måste bara applådera . Ni har gjort underverk med Ryhus. Bor ensam i bara ett stort hus m trädgård och vet att det alltid är något att göra. Lever också efter devisen- lättskött och ordentlig.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>