Inte allt för dyr….

Kanske är jag känslig men jag reagerar alltid när jag läser att hästägare söker….faktiskt hovslagare framför allt…och skriver ”inte allt för dyr”.

Vad tusan betyder det? Allting är relativt så det som är dyrt för mig är måhända inte det minsta dyrt för någon annan.

Ännu mer reagerar jag när någon söker hovslagare AKUT och vill att denne inte ska vara ”allt för dyr”.

Den egna hovslagaren går inte att få tag på av x anledningar och man vill alltså att någon annan, i en oftast väldigt upptagen bransch, ska vara juste nog att köra ut till ens stall för en enda och dessutom akut skoning och så ska man inte vara ”allt för dyr” heller!?!

Personligen tycker jag att dessa hästägare ska vara tacksamma om de ens hittar någon som vill åta sig jobbet, framför allt mitt i sommaren….i semestertider! Och för den delen alltid!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lotta Fransén

    Många har skev uppfattning om vad det ska kosta med hovslagare o vikten av hovslagare oförsäkringsfrågan. Var och en gör sina val men man kan undra när det köps hästar o utrustning för hur mycket pengar som helst men hovslagaren väljer man inte med omsorg. Tyvärr är jag inte förvånad men som jag brukar säga Inga hovar – Ingen häst.

    Svara
  2. Marlene Engström

    Det är skillnad på pengar och pengar…Det kostar att ha häst. Har man inte råd med det mest basala, så kanske man inte ska ha häst helt enkelt. Håller med ovan – ingen hov, ingen häst. Kvalité går först! Sedan finns det dyrare hovslagare som nödvändigtvis inte passar eller är bättre för ens häst en någon som är nån hundralapp billigare. Men, det kostar oavsett!

    Svara
  3. Frida

    Hovslagare är en sån där tråkig utgift som är ack så viktig och inget man får vara dumsnål med det. Det finns saker man kan vara snål med och saker man inte kan vara snål med. Veterinär, hovslagare, foder, träning och sadel (även om man inte måste ha den dyraste men den ska passa och vara utprovad) är saker som måste få kosta. Betyder inte att dyrast är bäst eller att man ska betala överpris. Numera är hovslagare betydligt mer utbildade och jobbar vitt och då blir ju priset därefter, mellan 1000-1600 skulle jag säga är normalt och rimligt idag, under 1000 så är det ngt skumt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>