Hemliga annonser

Ett ämne jag tagit upp tidigare: det här med att en del annonsörer ska leka så himla hemliga!

Framför allt när dyra hästar ska säljas tycks det vara ganska vanligt med att priset utelämnas i annonsen och detta till mångas irritation.

Det är långt ifrån alltid självklart om en häst kostar 300.000 eller det dubbla och skillnaden kan så klart verkligen påverka vem som har möjlighet att köpa djuret.

Genom att inte ange priset skapar man merarbete för både sig själv som säljare (man får onödiga samtal/ förfrågningar) och för köpare som avstår när de får veta vad de måste punga ut med.

Men det är inte bara hästpriser som är hemliga; härom dagen läste jag om en annonsör som skrev att alla frågor om hens hö måste tas per telefon.

Jag har även svårt att förstå detta; varför inte tex skriva ut vad balarna väger så att man slipper frågor på det?

En köpare som kom dit utan att ha ringt påstod i ett inlägg på Facebook att balarna, som säljs för 35:- styck inte ens väger 6 kilo utan (enligt köparen) mellan 3,5 och 5,5 efter vägning hemma.

Huruvida detta är sant eller ej låter jag vara osagt men man slipper som sagt mycket sådant här tjafs om man är tydlig redan i sin annons.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Håller med! Fullkomligt onödigt för alla inblandade att svara på typ 30 olika mess osv istället för att bara skriva vad saken kostar/väger.. Fattar inte heller grejen med att vara ”hemlig”!

    Svara
  2. Minstral

    Fast helt ärligt har jag lika svårt för att man hemlighåller summan man köpt sin häst för! Vad är grejen liksom? Att skämmas för ett missköp? Så nä, Birgitta, kasta inte sten i glashus du som är hemlighetsmakeriets okrönta drottning!

    Svara
    • Birgitta

      What? Jag tycker inte att jag är det minsta hemlig för det mesta???
      Om du menar Vicke kostade han 165.000 och ponnyn 5.000. Kreon 120.000 och Archie 110.000. Decima 50.000 och Heron 30.000.

      Fullkomligt rimliga priser för alla eller med facit i hand snarare riktiga fynd i en del fall.

      Att man inte vill outa inköpspris för en häst KAN handla om att säljaren inte vill outa sin ”extrainkomst” dvs jag som köpare har inga problem med att berätta vad jag betalat men vill kanske ta hänsyn till den jag köpt av för att bibehålla en god relation.

      Svara
      • Minstral

        Okej, då hade jag fel, fått fel uppfattning och ber om ursäkt.
        Det här med att inte sätta pris gör även mig galen. Har kollat på ridhusspeglar länge, varför inte sätta ut pris för standardspeglar? Har dessutom bett om om offert från flera men ej fått. Känns som att de tycker man är en obetydlig kund om man måste fråga.

        Svara
        • Birgitta

          Intressant det där med speglar för min erfarenhet är densamma.

          Såg en annons där en firma ”lät” billig men när jag väl fick offerten blev det hutlöst dyrt med allt som inte var själva spegeln så att säga (ram, montering, frakt osv).

          Att hitta begagnade speglar verkar vara i princip omöjligt och det förstår jag- inget man någonsin ångrar i ett ridhus liksom och plockar ner. Och dessutom inte helt lätt…..

          Svara
  3. Anna Ask

    Är inte det där lite snobbism med dyra hästar typ ”måste du fråga har du ändå inte råd”?

    Att inte vilja sätta ut relevanta detaljer om hö är ju bara skumt…

    Svara
    • Birgitta

      Jag har aldrig sålt en mycket dyr häst men GISSAR att det för vissa kan handla om att man inte vill outa om man fått mycket pengar, av olika anledningar?

      Idag är det inte jätteovanligt att hästar säljs för +200.000 och således kan en finare häst betinga 500.000 eller däromkring. Jag vet inte hur man skattar för en försäljning där man eventuellt gör en vinst (säkert ovanligt eftersom hästen har kostat ”i drift” också) men det kanske också är ett skäl att inte berätta öppet?

      För övrigt ÄR det i Sverige ofta fult att prata om pengar i alla möjliga sammanhang så detta går väl helt i linje med det?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>