Sluts-snusat?

Några gånger om året får min kära man för sig att han ska ”börja ett nytt liv” vilket brukar innebära en önskan om mer motion och att han ska sluta snusa.

Hittills har det inte skett så mycket mellan ord och handling om man säger så; mer motion blir det i perioder förvisso men att sluta snusa har han inte vågat sig på ha ha ha.

Och precis som de som vill sluta röka riskerar snusare en del otrevliga abstinensbesvär och Henrik brukar skoja om att han ska inleda sin avvänjning när jag jobbar mina 3 nätter så att jag ska slippa vara i närheten 🙂 !

Nu är min man väldigt snäll så jag tror inte att jag hade påverkats så mycket som han själv men jag är ändå tveksam till hans föresatser eftersom det är svårt att bryta ett mångårigt beroende.

Kanske ska jag vidarebefordra ett tips jag själv fick av en bekant när vi diskuterade detta eventuella projekt; tobaksfria nikotinpåsar!

Kollar man på tex Zyn finns det ett väldigt brett utbud av olika smaker så kanske skulle detta göra övergången lättare?

Har ni andra tips som har funkat för er; nertrappning, att bara sluta rakt av eller något annat?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Petra

    När min sambo slutade snusa la han ingefära under läppen istället. Det svider visst lite likt snus och det hjälpte honom i en övergångsperiod. Nu snusar han dock igen så det verkar onekligen vara en svår vana att bryta…

    Svara
  2. Anna Ask

    Snus skall ju vara väldigt svårt att bryta har jag hört, till och med svårare än rökning.

    Jag tror annars att det bästa är att sluta rakt av, om man klarar det. Och vara försiktig med att inte överföra beroendet på något annat onyttigt, som socker.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>