Facebook-tips

Jag skriver ju ofta att jag läst ditten eller datten på Facebook och jag måste säga att detta sociala medium i alla fall för mig inte bara är ett sätt att hålla distanskontakt med vänner och bekanta utan ett ställe där jag kan få tips, råd och inspiration.

Givetvis måste man ta allt som vilt främmande lekmän skriver om med en rejäl nypa salt men många gånger har jag ändå haft nytta av andras erfarenheter.

Som jag har berättat om tidigare skulle jag aldrig drömma om att tex lägga upp en film där jag longerar Vicke och fråga ”tycker ni att denna hästen är halt” men det finns mycket annat man kan fråga om och faktiskt få vettiga svar.

Nedan tänkte jag tipsa om några sidor som jag har haft nytta av; kanske kan det inspirera någon läsare.

Till att börja med är jag med i sidor som rör ”hålorna” närmast Ryhus; Dalby, Veberöd och Genarp. Eftersom Henrik har kvar sin lägenhet i Staffanstorp är jag även med i sidor som handlar om vad som händer där. Detta tycker jag är ett bra sätt att få lite info om vad som händer i närområdet, oftast väldigt aktuell sådan. Om det är något vägarbete, förrymd hund eller någon som vill sälja något för att ta några exempel.

När jag hade Soya, som fick epilepsi de sista åren blev jag medlem i en sida ”föreningen hundar med epilepsi” som gav mig mycket nyttig information från andra hundägare.

Sidan ”bygga och renovera stall” var ovärderlig när vi skulle bygga stallinredningen; vi var ju så mycket nybörjare man bara kunde vara och på sidan fick jag snabbt svar på en massa frågor kring allt från material, inköpsställe till bilder hur andra hade byggt.

Sidan ”bygga och renovera ridhus” har använts när jag har behövt tips om underlag och harvning.

Eftersom jag är en riktig novis vad gäller allt som har med trädgård/ odling att göra har jag gått med i en del sidor där jag kan fråga om växter och blommor; ”trädgårdsintresserade” och ”trädgårdsinspiration för alla” är några exempel.

En annan sida jag verkligen kan rekommendera är ”återbruka mera”; där kan man se de mest fantastiska kreationer som folk har skapat/ snickrat/ sytt av allt möjligt och omöjligt! Imponerande!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>