Tisdag- ansad

Idag gick det inte längre; Vicke såg ut som ett utegångsfår innan vi gick till ridhuset för ett fint pass och som om han hade piskats runt några mil i öknen efteråt: genomsvettig.

Jag hade oaktat detta planerat att klippa honom på eftermiddagen och synen stärkte mig bara i att det var mer än nödvändigt.

Det är fortfarande ganska varmt dagtid, igår runt 18 grader och att arbeta iförd björnpäls kan ju inte vara optimalt och om inte annat har jag ingen lust att spola av hela hästen efter ridpassen alternativt låta honom stå med ingrodd svett i pälsen.

Min gamla trotjänare Aesculapen fullföljde ännu en felfri klippning i sitt runt 20-åriga liv och jag håller numera andan varje gång och tänker att det kan vara den sista.

Jag köpte en begagnad klippmaskin av en fd stallkamrat förra hösten i den händelse min skördetröska skulle lägga av- kan ni föreställa er mig rida på en hackigt halvklippt häst ens en dag? Nej…det finns inte på kartan 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Alma

    Angåemde din ponny så hoppas jag stilla din oro lite. Jag kommer från en familj där det i stort sett blivit tradition att behålla hästarna under hela deras pension. Tyvärr har jag själv och mina nära stött på en hel del riktigt dåliga hästmänniskor (totalt sönderridna hästar samt en häst som blivit dumpad på oss) så vi vågar inte sälja hästarna och vill samtidigt ge dem en bra pension så dem blir kvar helt enkelt. Därför har jag ägt och stött på en hel del gamla hästar genom åren och jag skulle vilja säga att dem flesta och speciellt ponnyer lever till någonstans mellan 25-30 års ålder om dem sköts på ett bra sätt. Sen så vet jag att det självklart är olika och din ponny har dessutom haft fång vilket givetvis kan ställa till det men lyckas du bara hålla fången och hans ppid i schack tror jag att du får åtminstone några fina år till tillsammans med din ponny. Jag kan tillägga att nästan alla gamla hästar vi haft och stött på har varit pigga och relativt fräscha i kroppen fram till sista dagen, vår arab som tyvärr inte lever längre reds i dressyr fram till sista veckan. Sen så förstår jag absolut din oro. Jag själv oroar mig varje dag för att något ska hända min 28-åring (som f.ö också har ppid) eftersom jag också vet att hälsan hos dem kan förändras över en natt.

    Svara
    • Birgitta

      Tack för dina fina och uppmuntrande ord!

      Jag har ju världens bästa ponny så givetvis hoppas jag att han ska leva i ”tusen” år !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>