Hur långt är ett snöre?

Har ni tänkt på hur vanligt det är att man på olika hästforum ställer frågor som är nästan omöjliga för utomstående att svara på?

Ibland handlar det om att man vill att andra ska bedöma olika former och grader av hältor på hästen eller hur en sadel passar utifrån en stillbild men vanligast är nog prisfrågor av olika slag.

Mycket vanlig fråga är vad, om något man ska ta betalt av en medryttare. En annan vad en stallplats bör kosta eller vad som är rimligt att betala för att arrendera hagmark, låna någons ridhus, släp eller vad tusen som helst.

Jag vill påstå att man på sin absoluta höjd kan få ett extremt litet riktmärke vad gäller alla dessa frågor då det ärligt talat kan bero på….tja om inte en miljon….så i alla fall otroligt många parametrar.

Vad gäller stallplats tex handlar prissättning om i vilken del av landet denna finns, vad som ingår, vad man ska tillhandahålla själv, hur mycket man förbinder sig att hjälpa till med whatever osv.

Om man ska ta betalt av en medryttare? Tja…här handlar det massor om tillgång och efterfrågan och bor man långt ute i obygden, är desperat efter hjälp till sin hyfsat outbildade, kanske lite ”svåra” häst är det en milsvid skillnad mot om man har en välutbildad häst uppstallad i Stockholms ytterområde. Som exempel.

Tillgång och efterfrågan styr som sagt mycket men också hur mycket man behöver en tjänst eller hur desperat man är när det gäller att tjäna en slant.

Vet en ridhusägare i Skåne som när folk frågar om de kan köpa ridhuskort svarar att det kostar 2000:-/ månad. Svaret är ett förtäckt sätt att säga att man inte VILL hyra ut ridhuset medan andra vittnar om att de lånar ut både ridbanor och ridhus mer eller mindre gratis.

Om man verkligen behöver en sak akut och/ eller som ett fåtal tillhandahåller är man nog oftast beredd att betala rätt mycket; tex om man får en tappsko dagen innan tävling.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>