Tisdag- 42 snurror

Smultron den 5 oktober och även en hel del sommarblommor är fortfarande hur fina som helst!

Eftersom jag igår gjorde 42 ”ettor” passade jag idag på att göra 42 piruetter på stället!

Nej…jag skojar så klart….jag gör sällan ens EN helpiruett utan brukar nöja mig med halvpiruetter.

Idag ökade jag i alla fall svårighetsgraden så till vida att jag såg ut en bestämd punkt och gjorde halvpiruetten ”precis vid det gula lövet” tex.

Annars gör man halvpiruetterna i MSV A:1 mellan 2 bokstäver så man har några meter att ”spela med” och det kan vara svårt nog ändå, i alla fall för mig.

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Alma

  Detta har inget med dagens inlägg att göra utan det handlar mest om en önskan. Kan inte du göra ett inlägg någon gång om det här med att allt alltid ska vara så naturligt runt hästar och din åsikt i frågan? Jag tycker du ofta har ett nyanserat sätt att se på saker. Vet att du har skrivit om sällskap i hagen och utevistelse förut men jag tänker på hela den här idén med att t.ex. alla hästar alltid mår bäst av att vara oklippt otäckade och på lösdrift och att man är mindre kunnig om hästar om man inte har det så. Eller för den delen att det är katastrof om hästen inte får beta 18 h om dygnet för att den går i en gräsfri hage oavsett anledning till det samt frågan om kraftfoder.

  T.ex. min 28-åring. Han står i ett stall där han och en till häst är dem enda som inte går på lösdrift men han går ute minst 12 h om dygnet I en gigantisk gräshage med sällskap vintertid och dygnet runt så länge det går otäckad förutom när det regnar eller blåser mycket för då fryser han. Ändå blir jag skuldbelagd för detta. Flera i mitt stall har också släppt sina unga och ridbanan fånghästar på gräs trots att dem inte klarar det för att dem ska beta. Nu vet jag att det kan finnas flera anledningar att släppa sin fånghäst på bete ändå men när hästen får anfall på anfall och man inte gör något åt saken bara för att. Jag tycker också givetvis inte att hästar ska övertäckas eller att det är dåligt att låta sin häst få äta gräs men jag kan inte hjälpa att ifrågasätta vissa saker när det gått så långt att hästen blir sjuk av ägarens egna idéer (obs! menar inte din situation med B här utan menar rent generellt med unga ridbanan hästar som fått flera anfall av gräs).

  Svara
   • Alma

    Jag vet att detta är en laddad och komplex fråga så jag hoppas inte att någon blir upprörd.

    Kan tillägga också att min 28-åring både är extremt ranglåg och allergisk mot hösilage så om jag skulle släppa in honom i 99% av lösdrifterna för inackorderingshästar skulle jag få avliva honom av djurskyddsskäl. Han har dessutom ppid och jag behöver hjälp av någon som ger honom hans medicin så att överhuvudtaget ha honom inackorderad är en riktig utmaning. Jag vet inte någon som lägger så mycket tid och pengar på sin pensionär heller och det är inte så att jag är speciellt rik utan jag gör det enbart för att jag älskar den här hästen och vill vara säker på att han får en god pension så länge han är pigg och glad. Jag tycker därför inte att jag förtjänar att få skuld på mig i mitt hästägande för de val jag gör och det tycker jag att det är många andra som inte förtjänar heller i dem här frågorna.

    Svara
    • Birgitta

     Låter som att han borde flytta till Ryhus!

     Lite skämt och lite allvar men mitt enda råd är att stänga öronen när utomstående kommer med sitt snack. Jag kommer att orda mer om detta i morgondagens inlägg!

     Svara
     • Alma

      Haha om vi ändå bodde i Skåne!

      Det är väl det man får göra! Som tur är är det bara stallägaren som tycker saker just nu och jag vet att hon inte menar något illa utan att det bara är ogenomtänkt skitsnack rent ut sagt så det är bara att försöka vända dövörat till även om det är svårt ibland! Men det är ett intressant ämne!

     • Birgitta

      Jag tycker faktiskt att det är värre om en stallägare snackar skit än om en inackorderad gör det.

      Stallägaren har ett övertag eftersom hen kan säga upp en och därför måste man alltid ”passa sig” på ett annat sätt än mot en stallkamrat där man så att säga är i stallet på (förhoppningsvis) lika villkor.

 2. Alma

  Där håller jag med dig!

  Jag menade mest att det i alla fall inte handlar om fler personer i stallet utan endast en. Dock vet jag med just min stallägare att det inte handlar om elakhet utan hon är bara väldigt klumpig med det hon säger och förutom det väldigt snäll så jag försöker slå dövörat till. Hon brukar erbjuda mig att rida hennes hästar nu när min är pensionerad och hjälper till med mycket men hon är rätt så trångsynt vad kommer till att se andra hästägares perspektiv. Om jag hade haft en yngre frisk häst kanske jag hade flyttat vid det här laget eller inte eftersom allt annat i stallet är bra för oss, men du har egentligen rätt.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>