Stöld blev lotteri

Det är alltid tråkigt när vissa inte kan skilja på mitt och ditt….

En del stölder är dessutom desto mer märkliga än andra; som när någon stal en start-bur som används till whippet-sprint.

Stölden kan man så klart omöjligt gilla men kanske initiativet för att anskaffa en ny?

Hunden Lisabet (som har en egen sida på Facebook) har ställt upp:

Nu ska ni få höra! Haha! Det är lotteri!

Vi är ju på sprinten rätt ofta och det tycker vi är superkul. Alla whippar älskar det!

På sprinten har man en särskild bur i början. Man går in i den och då är man helt beredd och sen öppnas luckan och då sätter man bara full fart. Man måste ha en sån startbur, annars räknas det inte som sprint. Men det är så pass eländigt nu att vi inte har nån…

Den vi hade på vår vanliga bana var inte sprintens egen och den som har den har hämtat den, men vi, alltså alla vi som är med på sprinten, vi hade en som var långt borta. Den var på Gotland och det är så långt bort att man måste åka båt, men det räknas ändå till Sverige. Jag har aldrig åkt båt, men det verkar ganska kul.

I alla fall… Det är nån som har tjuvat buren där borta på det som heter Gotland! Puts väck är den! Det är ju riktigt taskigt att tjuva från oss hundar. Den buren var ju vår. Vår och våra människors. Och så har nån tagit den… Så får man absolut inte lov att göra! Verkligen inte. Fy, så dumt det är! Jag blir nästan arg när det tänker på det och jag är inte den som blir arg i första taget.

Man måste ju ha en bur för att det ska vara sprint och man måste ge pengar för saker som man kan bygga en bur av och då kom jag på att jag kan måla tavlor och så kan alla som vill ge lite pengar sen ser vi vem av alla som gett lite pengar som får en tavla. Det heter lotteri, men matte och nån mer kan det. Jag har övat mig på att ta en lapp ur en stor skål så det kan jag nu. Därför är det jag som ska dra en lapp så man vet vem som får en tavla. Såklart ska alla pengarna vara till en ny bur. Det som är bra är att om många människor ger lite pengar blir det ganska mycket pengar ihop och såklart att alla som ger pengar har chansen att få en tavla som jag har målat!

Alla som vill vara med och ge lite pengar och kanske få en tavla kan bara klicka på länken så kan ni läsa hur man gör. Hahahaha! Jag kan inte sånt. Men jag kan måla fina tavlor.

Jag blir superglad för alla som vill ge lite så att vi kan få bur på sprinten.

Update från Lisabet:

Nu är lotterna slut! Jag är superglad för att så många har gett pengar och jag tror att de alla andra whippar som är på sprinten också är riktigt glada, så jag säger tack så jättemycket från oss allihopa!

Till helgen ska jag ta en lapp ur en tunna så vi vet vem som ska få en tavla. Jag ska såklart göra det två gånger. Det är inte särskilt svårt att ta en lapp, men matte ska se efter vad det står.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>