Tjatigt i stallet

Minns ni när Pamela Anderson visade sin taggtråds-tatuering i Baywatch?

Då var denna tatuering lite innovativ måhända; när sedan x hundra tusen kvinnor valde att gadda sig på samma vis tyckte i alla fall jag att det bara blev tråkigt.

Nu ser jag samma sak i flera olika stall fast med kristallkronor.

Vad är grejen liksom? Att ha denna dammsamlare i stallmiljö känns väldigt märkligt och när fler och fler har det har det dessutom mist sin eventuella coolhets-faktor. Tycker jag.

Lampan på bilden påstås dessutom endast utgöra prydnad och inte vara inkopplad vilket gör inredningsdetaljen ännu mer märklig enligt mig….

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cia Wigström

  Jag älskar kristallkronor. Har två stycken hemma och en liten i sadelkammaren.
  Mina är inkopplade
  Fast i stallet… ja det skulle inte passa i mitt stall.
  Hade jag högt ( jättehögt) i taket skulle jag nog välja en lite mer robust lampa inne i stallet av typ gjutjärn.
  Har en kompis som har detta ska se om jag hittar någon bild.

  Svara
 2. My Persson

  Alltså, i mitt barndomshem hänger en fin, ändå ganska liten, kristallkrona, med jag vet inte hur många små prismor. Jag skulle väldigt gärna ha den om jag hade ett hus den passade i, men med tanke på rengöringen – aldrig i ett stall ens om jag hade tyckt att stall skulle se ut som inomhus Kanske är de man köper idag lättare att hålla rena, men hantverken från förr är ju lite så att ju mer och fler prismor, desto finare, men också desto jobbigare att hålla fin

  Svara
  • Birgitta

   Vi hade en kristallkrona i mitt barndomshem och jag tycker per se att de kan vara otroligt vackra men skulle aldrig våga koppla in en sådan dammsamlare i stallmiljö och att ha den som enkom prydnad känns liksom som att trettioelva personer redan har kommit på detta.

   Jag tycker att det är roligare med mer fyndiga saker, som att jag har en mycket gammal, rostig vattenkopp från Björnstorps gods stallar som en utomhuskruka.

   Svara
 3. Helena Hille Jardelid

  Samma trend i hönshus. Kristallkronor och gardiner(!) höns dammar något helt enormt, hade aldrig pallat det hos oss. Men visst är det fint när det är nytt och skadar ju ingen.

  Svara
 4. Minstral

  Men gud jag håller med, tycker det är häftigt i de stora miljonstallen, men när folk hänger in det helt random, bara nej. Jag har tex varit och tävlat på Droomstable två gånger och de har någon look-like-variant på kristallkronor i ridhuset. Att underlaget är så dåligt att hästarna snubblar och att deras hästar går i hagar som är 10 x 10 meter är inte så viktigt. Jag vill ha praktiskt och fint i stallet och tycker det är i så fall mer fint med gamla accessoarer.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>