Fredag- helgerån

Skönt att kunna ha en årsförbrukning hösilage hemma!

I dag inträffade ett näst intill helgerån på Ryhus!

Jag som i vanliga fall kastar mig ut till stallet för att släppa ut hästarna så tidigt som möjligt valde att inte kasta något annat än var sin hösilage-tuss till båda och sedan lämna kvar dom i deras boxar!

Det hällregnade och jag kände bara ”nej” så det blev inte utsläpp förrän klockan 9 vilket inträffar typ 1 gång om året!

Jag har annars i alla år haft nästan mani på just ”utsläpp så tidigt som möjligt” vilket delvis härstammar från nästan alla tidigare stall jag stått i där hagtiden varit mer eller mindre ganska begränsad så det gällde liksom att få ut så många timmar som möjligt på morgonen i alla fall.

Sedan vill jag gärna mocka och ”göra i ordning” stallet direkt på morgonen så det bidrar också medan jag däremot tack och lov inte alls upplever att mina hästar, så som en del hästägare hävdar med sina djur ”vill riva stallet” om de står inne för länge. Inte det minsta faktiskt.

Det hade varit väldigt intressant om man i alla fall temporärt 🙂 hade kunnat ge hästar talförmåga och fråga vad de tycker. Då hade det måhända låtit så här i mitt stall:

Utsläpp i ösregn NEJ: nej, vet du vad! Tycker du inte att vi har det inte bättre här inne med möjlighet att sova på mjuka bäddar, äta hösilage och slippa regnet. Det tycker vi!

Utsläpp i ösregn JA: äh….vad du sjåpar dig kära ägare! Vi klarar väl vatten utan att det går någon nöd på oss! Tror du vi är gjorda att sockervadd?

Utsläpp i ösregn KVITTAR: gör som du vill….oss spelar det ingen roll! Vi kan äta i boxarna eller ute….så länge vi kan stoppa något i gapen är vi nöjda!

Om jag ska döma utifrån djurens agerande när det börjar ösregna och de redan är ute måste jag tro att de hade valt “inne-alternativet” eftersom framför allt Vicke är väldigt snabbt på att ställa sig vid grinden och ser ömklig ut men vad vet jag?

En kommentar

  1. Minstral

    De vilda djuren har ju inget val alls. De tama djuren har fattat att livet kan vara så nice.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>