Måndag- mer spån

Först en fråga: är det någon som vet vad detta är?

Hittade ”saxen” vid några björnbärsbuskar utanför mina hagar när jag plockade de sista äpplena från marken.

Efter stallsysslorna begav jag mig till Malmös utkant (Arlöv) för att fylla på mitt spånförråd.

Är väldigt nöjd med detta win-win-koncept, snickeriet är jätteglada att slippa elda upp spånet och jag är minst lika glad över att kunna ha gratis strö. Eller….helt gratis är det ju inte eftersom det går åt några liter bensin för att hämta det men det lönar sig utan tvekan och jag gillar dessutom hela ”återvinningsidén” så att säga.

Idag hade jag ridsällskap av Molly och ni som vill skriva om koppeltvång och dylikt kan ”save your breath” för det finns ingen lag som kräver att hunden sitter fast med ett fysiskt koppel hur många som än hävdar detta.

Däremot ska man ha sådan kontroll över sin hund som om den var kopplad och det är en jäkla skillnad och få som kan påstå det.

Eftersom min hund går lös anser jag uppenbarligen att jag har ovan sagda kontroll och ni behöver inte anstränga er för att försöka motbevisa mig; den diskussionen är jag rätt trött på.

Och ja, vi mötte både en katt och såg 4 dovisar på håll utan att Molly gjorde en antydan till att ens springa 5 meter så….

Nej, att Molly ska hitta på något dumt är jag inte rädd för men kan tyvärr inte säga samma sak om Vicke vilket också är anledningen till att jag håller honom och Molly mestadels åtskilda.

Han har jagat henne oprovocerat i hagen enstaka gånger och sparkat henne en gång när jag red (flera år sedan) så nu vågar jag bara ha med henne om hon går framför honom vilket hon själv också verkar ha insett är det enda säkra.

Väldigt konstigt att min annars så vänliga häst har betett sig så trist; dels är det som sagt inte alls likt honom och dels har ingen annan häst jag ägt/ ridit betett sig så i oprovocerade situationer.

Jag har ju tvärtom ridit kors och tvärs med hund och häst utan minsta problem men nu är det som det är och huvudsaken är att jag är på min vakt.

Den lille är tack och lov lika snäll och klok som mina tidigare hästar så han har bara nosat nyfiket på henne i hagen och det är så det ”ska” vara ❤️!

4 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Aha….undrar hur den hamnade i snåren vid den ena hagen….Skåneleden går förvisso 5 meter från snåren men man måste ändå kliva över ”stock och sten” och riva sig på några buskar på vägen ha ha ha.

   Svara
 1. Anna

  Tycker egentligen det är konstigt med hästar som inte är rädda för hundar, instinktivt borde de ju betrakta dem som farliga rovdjur (kanske inte lilla Molly just hon är ju inte så skräckinjagande om man inte är en liten kanin möjligen).

  Svara
 2. Anonym

  Inte så konstigt med tången. Gripverktyg vi björnbärsplockning efs busken svårligen går att hålla i med händerna.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>