Birgittas box då och nu

Det skiljer ca 2 minuter och några tag med en svamp dränkt i varmvatten mellan dessa bilder och detta är numera mitt sätt att sköta stallet 🙂 !

Tidigare stallägare hade säkert höjt på ögonbrynen för så petig var jag verkligen inte när jag hade häst hos dom och hade någon berättat för mig om häst/stallägare som var och varannan dag gick över boxväggarna som jag gör idag hade jag raljerat över att den personen var knäpp/ hade för mycket fritid/ överdrev och jag vet inte vad.

Att jag numera håller på så här får kanske tillskrivas allt ovan; jag är kanske både knäpp, har för mycket tid och överdriver?

Eller så beror det på att jag vill behålla ”nyskickutseendet” så långt det går i stallet; inte egentligen för att det är Henrik som har byggt boxarna eller för att jag har betalat dom utan för att jag alltid har gillat när saker ser ordentliga och rena ut.

Och det är väldigt lätt att hålla nymålade ytor rena om man anstränger sig det minsta.

Sedan vill jag poängtera att jag inte skurar hela stallet så att det är kliniskt rent, det måste ändå synas att det bor djur där och såååå mycket tid och lust har jag inte att lägga. Så lite spindelväv och damm går ganska lätt att hitta även hos mig 🙂 !

Men att låta bajs/ foder förbli inkletat på väggarna; det vill jag inte och noterar numera också hur andras boxar ser ut på ett helt annat sätt än tidigare.

Förvånades tex över att en ganska stor häst-influencer som verkar vara såååå noga med allt kring sin hästhållning flera gånger har visat bilder på massa intorkat foder runt krubban- säkert inget personen själv har tänkt på och dessutom betalar hen för fullskötsel men ”väggskrubbar-Birgitta” ryser numera och har slutat ge blött foder i boxen 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Caroline

  Jag är likadan och jag förstår! Har dock 11 hästar, så kan inte hålla det lika fint, men efter sommarstorskrubbningen av stallet kommer inga hästar ens innaför dörren innan jag har fått njuta i en månad dusch, mat, påklädning, borstning… Ja, allt sköts utanför stallet så länge det går och jag NJUTER verkligen när jag går in i det nystädade. Vid det här laget har några hästar behövt sova inne, spolspiltan används frekvent och boxen i vilken de får hängkrubba med kraftfoder börjar bli lite nersölad, skrubbar rent någon gång i månaden, men inget går upp emot ett stall som är helt fritt från damm och boss och där det mest luktar nyhyvlat spån. Aaaah, peace of mind!

  Svara
  • Birgitta

   Ha ha….vi är sjuka !

   Och tack gode gud att båda mina hästar är ”perfekta”; skulle aldrig bajsa på väggarna eller gnaga på träet.

   En av många anledningar att jag inte vill ha andra hästar här; tänk att få in en häst som drar med tänderna över väggarna och gör stora märken. Jag hade nog segnat ihop vid åsynen 🙂 !

   Svara
 2. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  Ha, ha här här en till
  Skrubbar alla galler, krubba och vattenkopp varje dag med svamp och diskborste. Tur hon inte skiter på väggen.. hade då skrubbat därmed. Svårt de dagar Madde mockar.. hon e ganska trött på frågan ”har du tvättat gallren” ☺️

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>