Onsdag- en halv seger

Idag fick jag en trevlig försenad födelsedagspresent; ett ärende jag anmälde till ARN (Allmänna reklamationsnämnden) för rätt många månader sedan har avgjorts till min fördel och jag fick beslutet via mail i förmiddags.

Tyvärr är nämndens beslut inte tvingande så jag har högst troligt bara vunnit ”på pappret” och lär inte se röken av några pengar, det handlar i mitt fall om 6.000:-.

Bakgrunden är att jag lämnade in min bil för lagning och fick ett skriftligt kostnadsförslag som angav att det skulle kosta mellan 15.000 och 18.000 att laga min bil inklusive reservdelar.

Long story short landade slutnotan på 26.000 och här är den springande punkten….utan att jag hade informerats om den avsevärt högre kostnaden och getts möjlighet att godkänna den eller ej!

För mig är det en betydande skillnad på 18.000 och 26.000 och även om jag fattar att det är omöjligt att ge ett exakt pris så var denna diskrepans på tok för stor för att jag stillatigande skulle finna mig i att bara betala och vara tyst.

Jag försökte så klart resonera med bilfirman men eftersom jag inte kom någonvart valde jag att anmäla till ARN och det är alltså där vi står nu; ARN har gett mig 100% rätt (jag krävde att få tillbaka 6.000:-) men frågan är om bilfirman kommer att följa deras rekommendation?

Jag tvivlar mycket starkt på att jag får några pengar men då har jag i alla fall gjort vad jag har kunnat så här långt och sedan kan jag ju roa mig med att svartmåla företaget på alla vis som jag orkar.

Sociala mediers makt ska inte underskattas….

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria

    Berätta gärna om du får några pengar! Har varit där själv, mycket märkligt att inte Arns beslut är tvingande. Tänker att många drar sig för att anmäla dit när det är så mycket jobb med anmälan, men inget säkert utfall, vilket gör att skitföretag kan hålla på längre än om fler anmälde direkt…

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det är mycket synd att beslutet inte är bindande och jag är övertygad om att en majoritet av de konsumenter som säkert hade vunnit en tvist inte ens ids anmäla.

      Dels ska man orka författa ett klagomål, sedan eventuellt komplettera detta med diverse ”bevis”, sedan vänta i ca 6 månader eller mer och därefter kanske inte få en krona.

      I mitt fall handlar det om en ägare till en bilfirma som är +65 och som numera driver sitt företag på deltid (75% kanske).

      Jag är rätt så övertygad om att han skiter fullkomligt i ARN utan lever på gamla kunder som han haft i tusen år. Om han skulle få dålig publicitet skulle det högst troligt påverka honom ytterst lite om alls.

      Svara
  2. Katja

    Jag fick faktiskt tillbaka från ett bilföretag så jag hoppas du får det med!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>