Skade-säkert

Nu när gräset har tagit slut i många hagar och det är dags att ge stråfoder även utomhus ser jag frekventa efterlysningar på smarta/ säkra utfodringskärl.

Och lika många som ger förslag på vad de tycker är jättebra lika många svarar att just den konstruktionen utgör en stor skaderisk, att de vet hästar som skadat sig på xx osv.

Just vad gäller utomhusfodring tycker jag själv att stora traktordäck är jättebra medan någon berättat om skräckhistorier där föl fastnat i däck och andra hävdar att gummit i däcken innehåller metall som är jättefarlig om hästar skulle få den i sig.

Detta är bara exempel på vad även bilden illustrerar; är det något jag har insett och sett så är det att hästar kan skada sig på huuuur mycket som helst.

Både sådant som man vid lite närmare eftertanke inser kan vara ”farligt” och sådant man inte i sin vildaste fantasi kunnat tänka kunde utgöra en skaderisk.

Man tänker kanske spontant inte att en häst tex kan hoppa in i en ridhusspegel och skära sig eller fastna med svansen i en vattenhink, ramla ut från skötardörren i transporten och liknande men jag har sett det några gånger.

Det finns således många saker i hästens box, hage, transport och tja….överallt där den vistas som kan skada den så dels får man verkligen tänka till innan man använder sig av whatever och dels måste man tyvärr dessutom inse att ”allt kan hända”…..

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>