När jag lagar mat

Ha ha ha….är det fler som känner igen sig i bilden ovan?

Jag kan absolut relatera.

Jag lagar sällan mat men de gånger det händer brukar det handla om grytor till 8 personer eller nåt 🙂 .

Det tar ju lika lång tid att göra 8 som 2 portioner och då kan man lika gärna laga mat så att det räcker i flera dagar tycker jag!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Biggan

    Lika bra att göra mycket när man ändå håller på, så finns det färdig mat i frysen att ta fram.

    Svara
  2. Ingela

    Absolut! Min barndoms stora soppgryta med rött lock. Jag ser den framför mig. Den kom iofs inte fram jätteofta, men när den gjorde det så.. Japp! Så hade mamma köpt någon bra köttbit, märgben eller vad det kallas och så potatis, grönsaker och lagerblad od.. Den räckte i 2-3 dagar för familjen. Jag tror det gjordes vid den årstid då hon kunde förvara grytan ute, för den fick nog inte plats i kylen. In och värma allt nästa dag. Och ev nästa.. Det var ju före mikrons tid.
    Som vuxen inser man nu det bekväma att ha fixat mat för flera dagar .
    Och när jag skriver om det inser jag att jag nu skulle kunnat ge rätt mycket för att få en portion av mammas soppa ur den där grytan igen

    Svara
  3. Frida

    Som singel och hästtjej är detta enda sättet att laga mat på, dvs det ska räcka i flera dagar eftersom det inte finns så mkt tid eller ork till matlagning så när det väl lagas mat så lagas det ordentligt!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>