Halt och osåld häst

För ett tag sedan beslöt jag mig för att sälja Vicke; han fyller 15 inom kort och hur krasst det än låter så behöver jag försäljningspengarna för att ha råd att köpa en vettig yngre häst.

Jag har inte velat skriva om detta tidigare och av flera olika anledningar; att sälja en häst är för mig fullständigt vidrigt, dränerande och tja…väldigt mycket mer därtill.

Och tyvärr blev det inte bättre än befarat utan tvärtom sämre.

När en perfekt köpare besiktigade Vicke för några veckor sedan gick han inte igenom besiktningen och igår var jag hos ”min” veterinär för att kolla upp varför han hade en inte försumbar böjprovsreaktion i ett bakben.

Long story short kvarstod en viss reaktion idag och att jag inte känt det minsta när jag ridit beror på att det inte syns någon hälta annat än när man böjer vänster bak lågt. Röntgen och ultraljud visade tack och lov inget som skulle kunna förklara hältan utan det handlar högst troligt om en ”vanlig vrickning”.

Nu är Vicke behandlad och ett återbesök är bokat om 2 veckor så får vi se om veterinärens profetia om ett snabbt tillfrisknande stämmer.

Jag är så klart mycket ledsen över att det blivit så här; när jag väl fattar ett beslut vill jag genomföra det omgående och inte sväva i ovisshet och vela fram och tillbaka.

Som tur är sitter jag inte precis i sjön; Vicke kostar mig i princip ingenting här hemma, tävlingssäsongen är slut, den tråkigaste tiden på året vad gäller ridning närmar sig och jag har inte hittat en enda häst som jag har övervägt att köpa trots att jag dammsugit Hästnet sedan i somras.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Magdalena Haupt

    Så var det med Mc också. Åker in för att besikta vad jag tycker är en frisk häst men åker hem med en halt… Enda han visat var att jag hade behövt ha spö i handen när jag red (aldrig behövt använda).

    Svara
  2. Cia Wigström

    Håller tummarna att Vickie frisknar till utan komplikationer ( vilket är det som är högst troligt). Du sätter igång och säljer i början av nästa år. Så har nya ägaren en häst att åka ut med direkt i vår.
    Våren lär ju vara säljarens marknad… och hösten skulle vara köparens marknad…
    Vet inte om detta fortfarande är så här nu när de flesta har tillgång till ridhus på nära håll.
    Vi håller tummarna och önskar lycka till

    Svara
    • Birgitta

      Ja, en fördel i detta är att jag kan hålla igång min egen ridning på en välutbildad häst och slipper fundera på vad jag ska göra av den lille tills jag hittar en ny häst (det är ju förbjudet att hålla hästar ensamma).

      Svara
      • Eva

        Förstår att det måste vara oerhört svårt att hitta någon intressant ny häst när Du redan har den ultimata hästen !
        Däremot tror o hoppas jag att Vicke’s hälta är något enkelt och snabbt övergående ?!
        Förstår att hela situationen är ’påfrestande’ och logistiskt komplicerad.
        Lycka till !

        Svara
        • Birgitta

          Att hitta en likvärdig häst verkar näst intill omöjligt då redan själva utbudet av dressyrhästar mellan 6-8 år, helst med befästa byten är obefintligt.

          Så det finns knappt ens hästar att PROVA, sedan ska man ju passa ihop också.

          Svara
  3. Elin

    Usch så tråkigt det är att hamna i den situationen. Man är ju så känslomässigt investerad i en hästförsäljning att man önskar att allt bara ska gå snabbt och smidigt. Jag är också sådan att när jag väl har bestämt mig så vill jag helst att allt bara *poff* ska vara klart. Helst igår. Hjärtat mäktar liksom inte med annars. Så jag förstår dig till fullo. Men det kommer att bli bra ska du se. Oturligt med hältan precis nu förstås men du får iaf ytterligare tid på dig att leta efter en ny talang. Veterinärens utlåtande låter ju också bra för Vickes del.
    Jag vet inte hur pigg du är på det i nuläget men det hade varit intressant att läsa om dina tidigare erfarenheter av att sälja häst. Visst sålde du en tidigare häst till en ridskola och det blev mycket lyckat?
    Pepp och hejarop till dig från mig!

    Svara
  4. Frida

    Så himla drygt men det löser sig nog, hästar är ju lättsålda just nu och blir han bara ohalt så finns det säkert en bra köpare. Och du kommer säkert hitta en ny häst också. Själv har jag inte sålt många hästar, är så enormt blödig och tycker det är vedervärdigt. Tack och lov har jag inte behövt sälja särskilt ofta.

    Svara
    • Birgitta

      Jag hoppas du har rätt. Just nu känns det väldigt svårt att hitta en häst jag vill åka och titta på; det är så få som ens annonseras ut.

      Jag söker helst/ främst en 6-8 åring där bytena är befästa och den kategorin säljs nog på annat vis än via annons känns det som. De finns inte på Hästnet i alla fall.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>