Fredag- bonus

Idag har min käre hovslagare varit här och när jag skulle hämta in Vicke inför besöket upptäckte jag att en av trådarna mellan två av hagarna var av.

Jag hade tidigare på morgonen sett typ 30 dovhjortar där, en relativt vanlig syn, så jag antar att de var de skyldiga.

Kan aldrig tänka mig att Vicke skulle ha förstört tråden även om jag aldrig har strömmen påslagen och den lille är i alla fall oskyldig för han går i en annan hage.

När allt detta utspelade sig var det grått och rått ute, när de nya skorna var påslagna hade vädret slagit om och solen tittat fram och jag kunde faktiskt rida på min utebana som jag trodde att jag hade stängt för i år.

Vicke kändes, föga förvånande, precis som vanligt att rida så det var ju bra ha ha.

Jag har inte bestämt mig för när jag ska annonsera ut honom igen- har ni några åsikter/ tankar om detta?

15 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Frågar Du mig hade jag aldrig kunnat göra mig av med en sådan häst.
  Men gäller frågan när bästa tillfället är ? Så närmar Du Dig snabbt jul/ vinter när Vicke är helt igång ??
  Då kanske Du ska vänta till början av nästa år ?
  Detta är inte baserat på någon kunskap om hästmarknaden utan mer att Oavsett vad man vill sälja brukar det bli en nedgång när folk är jullediga eller semesterlediga på sommaren.
  Och vintern är ju en relativt tråkig tid att ha häst.

  Svara
  • Birgitta

   Tyvärr tror jag du har rätt.
   Dessutom brukar januari vara årets fattigaste månad. Det och vädret påverkar säkert?

   Svara
 2. Frida

  Svårt att säga men jag hade nog satt igång honom, kanske gjort ngn start tidigt i vår och sen ut på annons igen. Om du nu fortfarande vill sälja då vill säga. Då har du lite tid att fundera, känna så att han är fräsch och det lär vara lite mer lättsålt framåt våren det brukar det vara, folk är mindre köpsugna när det är kallt, lerigt och jävligt.

  Svara
  • Birgitta

   Nej gud…ända till i vår vill jag absolut inte vänta. Och ATT jag VILL sälja är jag helt på det klara med.
   Vicke blir tyvärr inte yngre….

   Svara
   • Eva

    Om Du är övertygad om att Du fortfarande ska sälja så hade jag (om jag var Du – förstås) lagt ut honom i mitten av januari.
    När helgerna tidsmässigt är över.
    Även om januari är en sk fattig månad gäller det nog ’andra’ utgifter än hästköp ??

    Svara
   • Frida

    Tolkade det som att du var osäker på om du skulle sälja eller inte men då missförstod jag.

    Svara
 3. dagge

  Jag tycker absolut du kan sätta ut honom och det redan nu. Det är så många som letar snälla, bra msv hobbyhästar så jag tror absolut du får honom såld. ”Alla” klagar på att det inte finns hästar att köpa. Jag tror inte det är några stora problem med att han blev behandlad. Jag köpte min hopphäst trots att den reagerade på böjprov vid besiktning. Den behandlades och besiktigades om och var därefter aldrig halt eller behandlad. Håller tummarna att du hittar en bra köpare så han får ett fint liv!!!

  Svara
   • Birgitta

    Ja någon annons nu, nu, nu kommer jag inte att sätta ut men om en månad kanske.

    Han ska ju vara i full gång om 14 dagar och ”vilade” (skrittade) bara i 14 dagar.

    Svara
 4. Malin

  Jag tror tyvärr att du får vänta ett bra tag om du vill få ut samma pengar för honom som du tidigare tänkt. Jag kan bara gå till mig själv och jag hade aldrig köpt en häst som nyligen varit halt och blivit behandlad.

  Svara
 5. Minstral

  Jag förstår egentligen inte varför du vill sälja. Du har en bra häst som säkert håller i tio år till på den nivån du tävlar. Behåll och utveckla!

  Svara
  • Birgitta

   Jag har en tag känt att jag inte förmår utveckla Vicke mer. Inte hans fel så klart. Finns mycket mer att säga i frågan men det spelar liksom ingen roll vad andra tycker; jag måste göra det som känns bäst för mig.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>