Snabba ryck

Idag skulle jag ha åkt för att provrida en häst.

Hästen annonserades ut i måndags, jag ringde samma kväll, fick kontakt på tisdagen då provridningen bokades in. Fick igår veta att hästen redan är såld (eller ja, den ska besiktigas).

Så ni fattar kanske att det ibland verkligen är snabba ryck och att ”hänga på låset” som gäller!

Risken är så klart att köpare hetsas att fatta snabba beslut så det gäller att ha klart för sig vad det är man vill ha, ha pengar och stallplats redo!

Nu hjälpte inte detta i mitt fall men om man tror att man kan ta god tid på sig att fundera, åka och provrida ”om några veckor” och till och med provrida flera gånger osv så lär man bli besviken. Tror jag.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Så är det i dagens läge! Gäller även lägenheter! Man måste verkligen ha allt ”klart” innan man ens har sett något som skulle passat. En del hamnar nog i fällan med ett framstressat köp tyvärr..

    Svara
  2. Anna Ask

    Jag förstår att man inte vill ha en massa provridningar på sin häst men jag skulle ha svårt att sälja ett djur sådär pang bom, skulle nog helst vilja att samma person provred flera gånger… (Om det är en professionell som säljer förstår jag mer att de mest är intresserade av en snabb försäljning eftersom det är ekonomin som styr.)

    Svara
    • Minstral

      Jag håller med, jag hade ju ingen brådska att sälja Effi, likväl i dagens läge blir det pang bom, för det är bra köpare som hör av sig.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>