Köpa gård idag?

Nu när jag letar häst känns det, i alla fall i den kategorin jag söker (6-8 år med helst befästa byte) som att det verkligen är säljarens marknad; det finns få hästar på annons och priserna har skjutit i höjden de senaste åren.

Och det verkar vara samma sak med hus och gårdar.

Jag raljerade för några månader sedan över en hästgård jag kände till ganska väl och påstod att det begärda priset var ”ett skämt”- det objektet blev sålt på några veckor och till utsatt pris!

En vän till mig letar hästgård och bekräftar läget; det finns inte så många ställen som säljs och priserna är hutlösa.

Jag insåg redan för några år sedan att vi aldrig skulle ha råd att köpa en sådan gård som vi vill ha och är så tacksam att vi kan hyra Ryhus och även vännen börjar snegla åt att hyra eftersom det känns hopplöst att hitta något att köpa.

Medan detta måste vara lika jobbigt för gårdsletare som jag tycker det är när jakten på en ny häst känns hopplös är det säkert desto roligare att ha en gård till salu och känna på denna vändning.

För bara något år sedan kunde dyrare objekt ligga ute i många månader, nu blir de sålda snabbt!

Och när det är säljarens marknad kan man ju våga dra till med ett lite högre pris och se vad som händer.

Vet man inte själv vad man ska ta betalt eller vad som är ett rimligt mäklararvode kan man göra jämförelser på nätet och förhoppningsvis maximera sin vinst.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>