Söndag- frallor till frukost

I morse hade jag för mig lite ovanliga besökare i ridhuset; en hel drös med ”frallor”.

Det var en uppfödare av fransk bulldog som hade samlat runt 35 av sina tidigare valpköpare för en träff och tydligen är denna ras precis som tex whippets; man kan fösa ihop hur många som helst och de leker fint med varandra!

Rasen har ju blivit väldigt populär och även omdebatterad pga en del hundars svårighet med andningen; jag skulle själv aldrig klara av att lyssna till detta oljud utan att få ont i magen men alla låter inte heller.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Maria

  Håller med. Obegripligt att det är lagligt att avla fram djur med defekter som innebär plågor för dem. Alla som har haft svårt att andas av olika anledningar vet precis hur hemskt det är. Sedan förstår jag att man älskar den hund man redan har och sentimentalt kanske vill att den ska leva vidare i kommande generationer. Men att det inte kommer ett förbud på sådan avel, med hänvisning till djurplågeri, är obegripligt. Sedan är det en trevlig hund osv och det är återigen klart att man älskar sin hund, men som ”tyvärr” blivit populär de senaste åren, vilket bidrar till en storskalig avel, och plågeriet fortsätter. Tycker alla med en sådan hund ska prova på att andas så som dessa hundar får göra jämt. Avskyvärt.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag har flera gånger tänkt att kvävningsdöden måste vara det värsta sättet att dö på. Att inte få luft…..

   Svara
  • Anna Ask

   Min pojkvän (som är veterinär) visade mig röntgenbilder av några populära rasers skallar (bland annat chihuahua och fransk bulldog). Alla som vill köpa en sådan ras borde vara tvungna att se hur de ser ut inuti…

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>