Dockhuset före och efter

Ahhhh….nu kan jag äntligen visa er dockhusets utvändiga makeover!

Jag har verkligen stört mig på hur det såg ut vid inflytt och bortsett från det rent estetiska, som förvisso inte ska förringas om man tycker om välskötta ting så handlade det om ett nödvändigt underhåll innan det liksom hann gå för långt och ännu mer hade behövt göras vid.

Det fanns massvis med större och mindre putssläpp runt hela byggnaden, färgen var avskavd och missfärgad och tja…ni kan ju själva se på bilderna.

En av väggarna var så skadad att den fick putsas om helt och sedan skulle den torka innan jag kunde måla.

Målningen ja…..om ni någon gång får valet att måla med kalkfärg eller vilken annan färg som helst på jorden…välj för guds skull inte kalkfärgen.

Om ytan redan är målad med kalkfärg har man inte mycket val om man inte ska slipa ner allt så jag har målat…och målat….och målat!

Efter 7 (!!!) strykningar på den nya väggen och 3-4 på resten blev det ok men jag kräkte nästan av utmattning till slut.

Det faluröda träet var mycket tacksammare att måla (2 strykningar) men nu hoppas jag slippa hålla i en roller/ pensel på ett bra tag.

För att skynda på processen innan det blev för kallt och hålla kostnaden nere har vi tagit bort både fönster och dörr på trägavlarna; man kan nå loftet via en lucka inne i Vickes box och det räcker eftersom 90% av mitt foder förvaras i lösdriften.

Och innan ni höjer mig och Henrik till skyarna så har vi (mest jag) ”bara” målat. Vi har inga kunskaper i hur man murar och har inte heller bytt allt trä.

Jag blev sååååå nöjd:

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Elin

  Vilken skillnad! Så fint! Jag älskar såna här före- och efterbilder. Så tillfredsställande att se, särskilt när jag själv inte behövt jobba för det

  Svara
  • Birgitta

   Tycker också om att se ”före och efter”!

   Finns en anledning till att mina bilder runt stallet tidigare alltid var tagna på långt avstånd, i vissa vinklar eller var beskurna ha ha ha!

   Svara
   • Eva

    Oj – vilken skillnad!
    Tog dock en stund innan jag förstod att det var nya bilder.
    Det tidigare skicket har Du verkligen lyckats dölja.

    Svara
    • Birgitta

     Ja, jag har medvetet dolt det tidigare skicket utvändigt.

     Inte för att det har varit ”mitt fel” men jag tycker helt enkelt inte om fula/ förstörda saker och vill inte visa upp sådant.

     Svara
 2. Birgitta

  En bidragande orsak till det tidigare trista utseendet var att röd färg runnit ner på det vita genom åren. Nu sitter det en plåt mellan träet och putsen som förhoppningsvis kommer att förhindra detta.

  Träet var dessutom säkert 50 år gammalt så det är inte konstigt att det började ge sig.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>