Lagade klippmaskiner!

Kommer ni ihåg att jag berättade hur mina båda klippmaskiner gick sönder sist jag klippte Vicke!

Oddsen för detta torde vara …..tja…jag vet inte vad jag ska säga men så var det i alla fall.

Att den ena klippmaskinen började sacka trodde jag berodde på att den är säkert 20 år gammal och att x hästar har trampat på sladden genom åren men felet visade sig bero på att jag har dragit i själva sladden och inte i stick-kontakten när jag har dragit ur sladden ur vägguttaget= utsliten sladd precis vid kontakten. Så mitt fel och inte hästarnas.

Den andra klippmaskinen, som var mycket lite använd och köptes av en stallkamrat ”exploderade” under klippning och det visade sig att det var en liten del inne i maskinen som hade bränt.

Allt detta har min 81-årige pappa, utbildad elektriker lagat efter några timmars jobb och jag är såååå tacksam.

Så nu har jag två fungerande maskiner igen tack vare en gammal människas kunskaper och ork att ta sig an dylika projekt.

Annars är det ju numera så att många elektriska apparater inte lönar sig att laga; en reparation skulle kosta mer än att köpa en ny vara.

Säg att en hårtork går sönder; vem skulle lägga x hundralappar på att laga den när den ny är billigare?

Mina klippmaskinen kostar nya rätt många tusen så de skulle absolut löna sig att laga om man bara hade vetat att det ens går men det vet man ju inte alltid. Och att skicka iväg så tunga grejer på vinst och förlust hade knappast varit gratis heller, framför allt om det visade sig att de bara var att slänga.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>