Googla innan köp och var en detektiv på nätet

En sak jag vill tipsa er om som man kan använda internet till är att kolla upp allt möjligt innan köp.

Som ni vet förordar jag alltid att man till syvende och sist ska bilda sig en egen uppfattning om vad det än må handla om men att även inhämta andras åsikter är aldrig fel.

Numera recenseras banne mig allt möjligt och omöjligt på nätet och det kostar ingenting att lägga en stund på att läsa vad andra har att säga om olika företag och/ eller produkter.

Ett exempel från närtid var när Henrik och jag ville köpa en ny byrå/ skänk.

Jag hittade flera modeller som på bild motsvarade nästan exakt det vi sökte men blev lite misstänksam på de låga priserna.

Googlade företaget och när jag läste kunders omdömen där typ 90 av 100 var missnöjda på alla möjliga vis var det inte svårt att avstå.

Visst kan man ha ”tur” när man handlar online men när företaget inte har någon fysisk butik, när omdömena hävdar att det är jättesvårt att komma i kontakt med kundtjänst osv så vågar i alla fall jag inte chansa.

Exakt samma ”detektivarbete” rekommenderar jag för övrigt när man letar häst.

Idag kan man hitta massvis med information om både hästägare, ryttare och hästar på nätet och man kan börja med att söka i TDB, Equipe, Instagram och Facebook.

Man kan så klart driva detta ännu längre beroende på hur intresserad och driven man är och som sagt så kan man få fram mycket genom lite googling.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>